Receptai
Greiti kefyriniai pyragaičiai su kiaušiniu ir žalumynais

Greitų pyragėlių su įdaru receptas. Kaip įdarą naudojame kubeliais pjaustytus, virtus kiaušinius ir žalias svogūnų laiškus. Tešla ruošiama naudojant kefyrą ir sodą, todėl pyragaičiai būna purūs.
Įdaras dedamas į pačią tešlą, ir iškart galima kepti pyragėlius. Šis patiekalas taip pat dažnai vadinamas blynais su priedais.
Ingredientai:
• Miltai 200 g
• Kefyras 200 ml
• Kiaušinis tešlai 1 vnt.
• Druska tešlai 1/2 a.š.
• Cukrus 1/2 a.š.
• Soda 1/2 a.š.
• Vištos kiaušiniai 3-4 vnt.
• Žalumynai (svogūnų laiškai) 40 g
Gaminimas:
1. Gilioje dubenyje įmuškite vieną kiaušinį, įberkite šiek tiek cukraus ir druskos, kruopščiai išplakite šluotele arba šakute.
2. Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje iki šilto būsenos, įpilkite jį į kiaušinių mišinį, pridėkite sodos, išmaišykite. Sodos su actu nereikia tirpinti, nes tešloje yra rūgštinė terpė. Po kelių minučių soda reaguos su kefyru ir mišinys taps purus.
3. Miltus perkoškite per sietą, sudėkite į pagrindinį mišinį.
4. Mišinį kruopščiai išmaišykite iki vienalytiškumo. Tešla turėtų būti tiršta, kaip blynams.
5. Tešlą atidėkite į šalį, tuo metu paruoškite įdarą. Kiaušinius iš anksto išvirkite, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Žalius svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai pjaustykite.
6. Supjaustytus kiaušinius ir žaliuosius svogūnus pridėkite į tešlą.
7. Kruopščiai išmaišykite, kad įdaras visiškai sujungtųsi su tešla.
8. Įkaitinkite keptuvę iki aukštos temperatūros, įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Pasemkite tešlos šaukštu ir dėkite į karštą aliejų.
9. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies po dangčiu maždaug po 1,5 minutės iš kiekvienos pusės. Pyragėliai kepant padidės ir gerai iškils.
10. Patiekite pyragėlius šiltais. Tačiau ir atvėsę jie lieka tokie pat švieži, minkšti ir skanūs.
Skanaus!