Receptai
Lengvi kaip puta blyneliai – pirštelius apsilaižysi
Ingredientai:
Tešlai:
- manai – 1 stiklinė
- miltai – 1 stiklinė
- šiltas vanduo – 2 stiklinės
- kiaušinis – 1 vnt
- aliejus – 1 arbatinis šaukštelis
- po 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir sausų mielių
- druska – žiupsnelis
- soda arba kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
Padažui:
- sviestas – 70 g
- medus – 6 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
Imame pakankamai gilų indą ir sumaišome visus birius ingredientus. Į gautą mišinį įmušame kiaušinį.
Permaišome, srovele pilame vandenį, o paskui aliejų.
Gautą masę plakame 1-2 minutes blenderiu ar šluotele. Tikslas – gauti vienalytę skystą tešlą. Gatavą tešlą uždengiame ir paliekame 40 minučių, kad ji pakiltų.
Atėjo laikas gaminti padažą. Tam pakanka pašildyti medų su sviestu neužvirinant.
Tešla turi padidėti maždaug 2 kartus. Atėjo laikas kepti blynelius! Tam į truputį pakaitintą keptuvę pilame
tešlą. Ją pilti būtina tiesiai į centrą, nepaskirstant po keptuvę, kitaip blyneliai nebus skylėti. Blynelius
kepame ant vidutinės ugnies. Gatavas blynas nustoja būti lipnus ir vizualiai atrodo padžiuvęs.
Blyneliai gatavi! Liko tik patiekti, apliejus padažu.
Pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu padažu Beghrir blyneliai irgi labai skanūs.
Gero apetito!