Receptai
Traškūs agurkiukai su čili padažu žiemai be sterilizacijos
Pabandykite šį sezoną pasidaryti nors vieną stiklainį!
Produktai:
- agurkai – 3,5 kg
- vanduo – 1,5 l
- čili padažas – 8 valgomieji šaukštai
- druska – 2 valgomieji šaukštai
- cukrus – 100 g
- actas 9% – 100 ml
Prieskoniai 1 l stiklainiui:
- česnakas – 4 skiltelės
- juodųjų pipirų žirneliai – 5 vnt
- kvapieji pipirai – 2 vnt
- lauro lapai – 2 vnt
- petražolės, krienai, krapai – pagal pageidavimą
Kaip paruošti agurkėlius su kečupu:
Agurkus nuplauti ir užmerkti vandenyje mažiausiai 5 val.
Stiklainius sterilizuokite verdančiu vandeniu, garais, mikrobangėje ar orkaitėje.
Į kiekvieno stiklainio dugną dedame prieskonius: česnaką, juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, krapus, krienus, petražoles.
Toliau tankiai dedame agurkus.
Gaminame marinatą. Į verdantį vandenį dedame cukrų, druską ir kečupą. Po 10 min virimo supilame actą.
Nuplikome verdančiu vandeniu metalinius dangtelius.
Stiklainius su agurkais užpilkite karštu marinatu. Iškart užsukite dangtelius.
Be sterilizacijos agurkiukai išeina traškūs ir nepervirę, o deginantis pipiras daro juos aštrokais.
Uždarius agurkai turi pastovėti užkloti ir apversti kol pilnai atauš.
Ataušusius stiklainius su agurkais išnešame į vėsią vietą. Mūsų agurkiukai paruošti.
Gero apetito!