Без рубрики
Jie tiesiog tirpsta burnoje! Lietiniai be miltų, kaip gamindavo dar mano močiutė – krosnyje
Neįmanoma susilaikyti!
Neįtikėtinai skanūs ir švelnūs lietiniai su varške taps pagrindiniu patiekalu ant jūsų stalo.
Jeigu juos pagaminti netradiciškai, jūs sugundysite šiuo patiekalu labiausiai išlepintą gurmaną arba net svorį metantį žmogų. Čia neįmanoma atsilaikyti! Pagaminkite jau šiandien!
Blyneliai lietiniams išeina labai švelnūs ir tiesiog tirpsta burnoje, o viskas dėl to, kad gaminami jie iš krakmolo su pienu. Pabandykite!
Ingredientai:
* Kiaušiniai 6 vnt.
* Pienas 0,5 l
* Krakmolas 5–6 v.š.
* Saulėgrąžų aliejus 1 v.š.
* Varškė 300 g
* Cukraus pagal skonį
* Grietinės pagal skonį
* Sviesto pagal skonį
Gaminimas:
Suplakite 5 kiaušinius su cukrumi.
Tada sudėkite krakmolą, nuolat maišydami kiaušinių masę, kad neliktų nė vieno gumulėlio.
Supilkite pieną ir saulėgrąžų aliejų. Sumaišykite. Leiskite pastovėti 15 minučių. Tešla bus skysta.
Patepkite keptuvę aliejumi arba lašinių gabalėliu, vieną kartą. Kepkite lietinius tik iš vienos pusės!
Paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite su cukrumi ir 1 kiaušiniu. Pagal skonį įdedam aguonų arba razinų.
Ant blynelių dedam įdarą. Suvyniokite taip, kaip norite.
Lietinius sudėkite į puodą, sluoksnius reikia pertepti grietine ir ištirpintu sviestu.
Kiškite patiekalą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 min.
Šiame video pamatysite, kaip gaminami skaniausi lietiniai.
Nustebinkite šeimą naujuoju patiekalu.