Receptai
Dabar „Silkę pataluose“ gaminu tik taip. Slaptas ingredientas, kuris daro salotas dar skanesnes
* Pradžiai iškepame daržoves orkaitėje. Galima jas ir išvirti, bet man labiau patinka salotos būtent su
keptomis daržovėmis. Virtose daugiau skysčio.
* Išverdu kiaušinius.
* Vieną svogūną smulkiai kapoju, dedu į dubenėlį. Ir dedu žiupsnį druskos, cukraus, 1 valgomąjį šaukštą 9% acto ir 3-4 valgomuosius šaukštus vandens. Gerai permaišau ir palieku svogūnus 15 min, kad jie pasimarinuotų.
* Galima ir nemarinuoti svogūnų salotoms. Bet man taip labiau patinka, nėra to svogūno aštrumo.
* Po to, kai daržovės ataušo, nulupu jas ir sutarkuoju.
* Nuvalau silkę ir pjaustau nedideliais kubeliais.
* O dabar slaptas ingredientas – imu dar vieną svogūną.
* Smulkiai jį supjaustau ir apkepu keptuvėje su trupučiu aliejaus kol pagels.
* Salotų formos dugną sutepu majonezu.
* Pirmu sluoksniu dedu sutarkuotų bulvių sluoksnį. Tolygiai paskirstau.
* Ant bulvių dedu sluoksnį silkės. Taip pat tolygiai paskirstau.
* Ant silkės truputį majonezo.
* Paskui eina sluoksnis marinuotų svogūnų.
* Paskui sluoksnis morkų. Ant morkų – majonezas.
* O ant majonezo aš dedu sluoksnį apkeptų svogūnų.
* Jų netgi nereikia daug. Jau net nedidelis jų kiekis daro salotas žymiai įdomesnes ir sultingesnes.
* Po svogūnų eina sluoksnis burokėlių.
* Tolygiai paskirstau burokėlius ir viršų sutepu majonezu.
* Ir pabarstau viršų smulkiai sutarkuotais kiaušiniais.
* Dabar sudėtingiausia – išlaikymas. Reikia dėti salotas į šaldytuvą nakčiai, kad jos gerai persisunktų. Jas
galima valgyti ir iškart, bet persisunkusios ir atšalusios jos skanesnės.
Viskas. Galima mėgautis!