Receptai
Kaip iš paprastų bulvių paruošti skanią ir neįprastą vakarienę
Pirmą kartą aš paragavau šio patiekalo svečiuose. Nuo tada nė viena mūsų šeimos šventė neapsieina
be šio originalaus patiekalo.
Produktai:
– 6 vidutinės bulvės
– 60 g miltų
– 400 g grybų
– 3 kiaušiniai
– 200 g varškės sūrio (arba pagal savo skonį)
– 1 svogūnas
– pipirai ir druska
Paruošimo būdas:
Pradedame nuo bulvių paruošimo. Jas būtina gerai nuplauti, nulupti, susmulkinti stambia trintuve,
pasūdyti ir leisti pastovėti nuo 5 iki 7 minučių. Per tą laiką bulvės išleidžia sultis, kurias mes būtinai
nuspaudžiame.
Paskui būtina atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su bulvėmis. Ten pat beriame miltus ir
maišome, kol gausis vienalytė masė.
Imame mikserį ir plakame baltymus iki putų, sumaišome su bulvėmis, beriame druskos ir pipirų.
Skardą užtiesiame kepimo popieriumi, kurį būtina sutepti aliejumi, ir paskirstome paruoštas bulves.
Patiekalas gaminamas 180 laipsnių temperatūroje, gaminimo laikas – 35 min.
Įdaras:
Grybus būtina susmulkinti įprastu būdu. Paskui dedame juos į įkaitintą keptuvę. Kepame kol išgaruos
visas skystis, paskui dedame smulkintus svogūnus. Po 10-12 min grybus nuimame nuo ugnies.
Per tą laiką iškeps bulvės. Išimame jas iš orkaitės ir ataušiname. Paskui ant bulvių dedame varškės sūrį.
Jei jūs turite kitokį, sutarkuokite ir išdėliokite. Ant sūrio dedame gatavus grybus, žalumynus ir susukame
vyniotinį.
Leidžiame patiekalui truputį persisunkti ir galima ragauti.
Skanus ir neįprastas patiekalas, kuris patiks kiekvienam.