Receptai
Kepenėles pagal šį receptą valgo net vaikai: tiesiog supjaustau, sumaišau ir į keptuvę
Ingredientai:
– vištienos kepenys 500 g
– svogūnas 1 vnt
– grietinė 2 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai 2 vnt
– petražolės pagal skonį
– miltai 3-4 valgomieji šaukštai
– džiovintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
– chmeli-suneli 1 arbatinis šaukštelis
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
1. Kepenis nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite riebalus ir plėves, supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite mažais kubeliais. Šviežias petražoles ar kalendrą nuplaukite, susmulkinkite peiliu. Svogūną ir žalumynus dėkite ant kepenų. Įmuškite kiaušinius, dėkite grietinę ar plaktą riebią grietinėlę.
3. Mišinį permaišykite, berkite būtiną kiekį miltų, dėkite nurodytus prieskonius ir druską pagal skonį.
4. Masę kruopščiai permaišykite, sujungdami visus ingredientus tarpusavyje.
5. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų. Į karštą aliejų šaukštu dėkite nedideles tešlos porcijas, formuodami apvalius vienodo dydžio ruošinius.
6. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3 minutes, kol įgaus rusvą plutelę. Keptuvę uždenkite dangčiu, kad kotletų vidus išsitroškintų.
7. Po kepimo nusausinkite kotletus popierinėmis servetėlėmis, pašalindami viršutinį riebų sluoksnį.
Kotletus patiekite šiltus, pagardinkite juos padažu, salotomis ar garnyru.
Gero apetito!