Receptai

Sluoksniuotas šašlykas iš jautienos su faršu. Taip jūs dar negaminote!

Ingredientai:

  • jautiena – 3 kg
  • kurdiuko riebalai – 600 g
  • druska – pagal skonį
  • malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • kalendra – pagal skonį
  • kuminas – pagal skonį
  • petražolės – 0,5 pundelio
  • saldusis pipiras – 1 vnt
  • žalia kalendra – 0,5 pundelio
  • paprika – pagal skonį

Paruošimas:

Mėsą padalinkite į 2 dalis. Pirmą dalį supjaustykite plonais lakštais ir išdėliokite truputį uždėdami vieną kraštą ant kito. Gavosi apatinis sluoksnis. Pasūdykite jį, pabarstykite pipirais ir kuminu. Padarykite lakštus- ruošinius viršutiniam sluoksniui.

Plonomis plokštelėmis supjaustykite 3 kurdiukus. Dėkite juos ant mėsos.


Antrą jautienos dalį ir likusį kurdiuką sumalkite mėsmale. Blenderyje susmulkinkite petražoles, kalendrą, saldųjį pipirą. Dėkite kalendrą, kuminą, druską, pipirus pagal skonį.

Gautą mišinį dėkite į faršą, permaišykite. Lygiu sluoksniu paskirstykite faršą ant kurdiuko. Truputį prispauskite rankomis.

Užspauskite faršą anksčiau paruoštais jautienos lakštais. Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldymo kamerą 2 val. Sustingusį mėsos „sumuštinį“ supjaustykite išilgai juostelėmis, o paskui skersai porcijiniais gabalėliais ir atsargiai kiekvieną pradurkite iešmu.

Dėkite iešmus su mėsa ant įkaitintų, bet pasidengusių pelenais anglių. Atminkite, kad jautiena, kad neperdžiūtų, turi būti vidutiniškai iškepusi. Stebėkite, kad faršas tolygiai suliptų iš visų pusių, todėl periodiškai apverskite iešmus.

Būtinai patiekite jautienos šašlyką su plonu lavašu, agurkais ir pomidorais. Labai tiks papildyti patiekalą plonai supjaustytais raudonojo svogūno žiedais.

Mėgaukitės turtingu skoniu ir nepamirškite pasidalyti receptu su draugais!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page