Receptai
Mėsos kotletai su aguročiu
Ingredientai:
– kiaulienos-jautienos faršas 500 g
– agurotis 300 g
– svogūnas 1 vnt
– kiaušinis 1 vnt
– duona 1 riekė
– sviestas 30 g
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
– Agurotį nuplauti, nulupti odelę ir stambiai sutarkuoti. Naudoti blenderį ar smulkią trintuvę nepageidautina – mišinys gausis per skystas, todėl skystas bus ir faršas.
– Svogūną nulupti ir taip pat sutarkuoti. Galima tiesiog smulkiai supjaustyti.
– Į gilų dubenį dėti mėsos faršą, tarkuotą agurotį ir svogūną, kiaušinį, duonos riekę, iš anksto sumirkytą vandenyje ir nuspaustą, druską ir pipirus pagal pageidavimą. Viską gerai permaišyti.
– Mišinys gausis šiek tiek skystesnis, nei paprastiems kotletams, bet tai yra šių kotletų ypatybė. O jei kotletų faršas gaunasi labai skystas, galima dėti sausą duonos riekelę, iš anksto ją sutrupinus.
– Iš gauto faršo lipdomi apvalūs kotletukai ir apvoliojami miltuose. Paskui dedami į keptuvę su karštu aliejumi ir apkepami iki lengvos auksaspalvės plutelės susidarymo.
– Apkeptus kotletus reikia dėti į karščiui atsparų indą, į kurį įpilti nedaug, apie 2 šaukštus vandens. Ant kiekvieno kotleto dedamas mažas gabalėlis sviesto. Indas uždengiamas dangčiu, jei jo nėra – folija ir pašaunamas į karštą orkaitę.
– Kotletai kepa 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Gatavus kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvių koše, troškintomis daržovėmis, ryžiais ar makaronais. Kotletai labai sultingi, minkšti, skanūs ir apetitiški.
O be to, agurotis praturtina juos ląsteliena ir maistinėmis skaidulomis, vitaminais ir mineraliniais elementais, kas, be abejonės, kotletus daro sveikesnius už paprastus.