Receptai
Mėsos suktinukai su įdaru grietinėlės padaže
Ingredientai:
– kiauliena 700 g
– kiaušiniai 2 vnt
– pievagrybiai 500 g
– svogūnai 2 vnt
– kietasis sūris 150 g
– 33% riebumo grietinėlė 200 ml
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite būtinus produktus iš sąrašo. Kiaulienos minkštimą supjaustykite plonais pailgais vienodo dydžio gabalėliais, dėkite juos ant lentelės, uždenkite maistine plėvele, išmuškite virtuviniu plaktuku iš abiejų pusių.
Plokščius gabalėlius pabarstykite druska, maltais pipirais ir bet kokiais mėsos prieskoniais. Mėsos plokšteles sudėkite krūvele vieną ant kito, kad jie persisunktų prieskoniais, uždenkite maistine plėvele, padėkite į šalį.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite, berkite į įkaitintą keptuvę.
Kepkite svogūną aliejuje kol taps pusiau skaidrus. Grybus kruopščiai nuplaukite, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į svogūnus, permaišykite. Kepkite pievagrybius kartu su svogūnais 3 minutes, kol pilnai išgaruos grybų sultys, pabaigoje pasūdykite.
Grybus ataušinkite, perdėkite į gilų indą, dėkite tarkuotą sūrį. Kiaušinius iš anksto kietai išvirkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į sūrį ir grybus. Įdarą kruopščiai permaišykite, pagardinkite druska.
3. Mėsos gabalėlius išdėliokite ant lygaus paviršiaus. Ant vieno krašto dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
4. Mėsą su įdaru susukite į stangrius suktinukus. Kad gaminiai neiširtų, sutvirtinkite juos dantų krapštukais iš dviejų pusių.
5. Suktinukus dėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite aliejuje ant didelės ugnies iš visų pusių, kol įgaus rusvą plutelę.
6. Pašalinkite dantų krapštukus, dėkite suktinukus į gilią karščiui atsparią formą. Užpilkite juos grietinėle, pabarstykite druska ir pipirais, pašaukite į įkaitintą orkaitę.
7. Kepkite patiekalą apie 30 min. Dalis grietinėlės padažo turi susigerti į mėsą.
8. Gatavus suktinukus perdėkite į lėkštę, patiekite.
Gero apetito!