Receptai

Vištienos suktinukai orkaitėje. Gaunasi labai skani, sultinga vištiena, tiesiog tirpstanti burnoje

Receptas:

  • vištienos šlaunelių file – 7-8 vnt
  • sūris – 70-100 g
  • česnakas – 2 skiltelės
  • majonezas arba grietinė – 2 valgomieji šaukštai
  • žalumynų ryšulėlis
  • aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • saldžioji paprika – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai – pagal skonį

Kaip ruošti:

Tokiems suktinukams aš imu vištienos šlaunelių file. Uždengiame maistine plėvele ir išmušame plaktuku. Galima imti vištienos krūtinėlę, iš anksto perpjovus išilgai į 3 dalis plonomis plokštėmis. Sūdome ir beriame pipirų.

Įdarui stambiai tarkuojame sūrį, čia pat sutarkuosiu 2 česnako skilteles. Dedame smulkintus žalumynus, pas mane petražolės. Užpilame majonezu ar grietine ir išmaišome. Suktinukų įdaras paruoštas.

Įdarui pagal pageidavimą galima imti daržoves ar apkeptus grybus.

Ant krašto dedame įdaro ir susukame vyniotinį. Esant pageidavimui, kraštus galima sutvirtinti dantų krapštuku. Tą patį darome su likusia file.

Imame formą ir sutepame ją aliejumi. Visus gatavus suktinukus sudedame į formą vieną šali kito. Gaminti galima tiek orkaitėje, tiek keptuvėje.

Toliau paruošime padažą suktinukų sutepimui. Į valgomąjį šaukštą aliejaus dedame pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pusę arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos. Permaišome. Šiuo padažu sutepame visus mūsų vištienos suktinukus.

Pašauname į iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir gaminame 30-40 min. Išimame suktinukus iš orkaitės ir patiekiame su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.

Gaunasi labai skani, sultinga vištiena, tiesiog tirpstanti burnoje.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page