Receptai
Vyšnių likeris. Receptas žingsnis po žingsnio
Ingredientai:
vyšnios 3 kg
cukrus 2 kg
degtinė 1 l
Gaminimo receptas žingsnis po žingsnio:
Į trilitrinį stiklainį dėkite vyšnias, užberkite 1 kg cukraus ir užpilkite 0,5 l degtinės. Uždenkite stiklainį medvilniniu audiniu arba marle ir užveržkite gumele. Pastatykite šiltoje vietoje. Tegu likeris stovi 7 dienas, kasdien supurtykite turinį. Į piltuvėlį įdėkite vatos gabalėlį ir perleiskite per jį sirupą, kad pilnai prasifiltruotų. Į sirupą berkite 1 kg cukraus ir supilkite likusią degtinę, pašildykite, kol ištirps cukrus. Vėl perpilkite per piltuvėlį su vata. Leiskite likeriui pastovėti dar parą, paskui supilkite į butelius, uždaromus hermetiškais dangteliais. Galite patiekti likerį su cinamono lazdele, taip jis taps aromatingesnis. Kvieskite drauges ir degustuokite šį malonų gėrimą kartu.
Tai jums tikrai patiks!