Receptai
Paprasčiausias būdas paruošti žalumynus, kuriuo turi pasinaudoti kiekviena šeimininkė
Žalumynus galima laikyti kaip padažą stiklainiuose arba užšaldyti kubeliais, kuriuos bus labai patogu naudoti gaminant sriubas ir karštus patiekalus. Toks priedas pagardins maistą ir padarys jį naudingesnį, juk žalumynuose yra labai daug vitaminų.
Susmulkinkite svogūnų ir česnakų laiškus bei petražoles. Esant pageidavimui galima dėti krapų ir salierų, kurie žaliojo padažo skonį daro dar sodresnį.
Supjaustytus žalumynus susmulkinkite blenderyje.
Į žalumynus dėkite:
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– malta paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– medus – 1 arbatinis šaukštelis
– citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
– aliejus – 3 valgomieji šaukštai
Dar kartą kruopščiai permaišykite visus ingredientus.
Gatavą žaliąjį padažą perdėkite į stiklainius. Kad prailgintumėte padažo saugojimo laiką, viršuje užpilkite nedidelį kiekį aliejaus.
Gatavą padažą galima šaldyti, tam patogu naudoti ledo formeles. Prieš šaldymą formeles reikia užtiesti maistine plėvele.
Šaldytus kubelius perdėkite į maišelius ir laikykite šaldiklyje.
Žaliąjį padažą ir šaldytus žalumynus kubelių forma galima dėti į sriubas, karštus patiekalus ir net kepinius.