Receptai

Kaip aš dabar ruošiu skumbrę: be kepimo – piene. Sugaištu 20 minučių ir išeina ne šiaip skaniai, o labai skaniai

Ingredientai:

  • skumbrė – 2 vnt
  • pienas – 500-600 ml
  • lauro lapai – 1-2 vnt
  • kvapieji pipirai – 4-5 vnt
  • druska – pagal skonį
  • aštrieji pipirai – pagal skonį ir pageidavimą

Paruošimas: skumbrę atšildau, nupjaunu galvą, visus pelekus, išimu vidurius ir gerai išplaunu.

Supjaustau žuvį porcijomis: perpjaunu ją į 3-4 dalis.

Toliau į puodą ar keptuvę pilu pieno, dedu lauro lapą, kvapiuosius pipirus, druską, aštriuosius pipirus
pagal skonį ir dedu ant ugnies.

Nulupu ir supjaustau svogūną ir aštrųjį pipirą.

Į verdantį pieną dedu svogūnus su žuvimi ir uždengiu dangčiu.

Kai pienas vėl užverda, ugnį sumažinu ir verdu skumbrę su svogūnais apie 5-7 min. Paskui ugnį išjungiuir palieku žuvį dar 10 min.

Gatavą skumbrę dedu į lėkštę, pabarstau žalumynais ir patiekiu. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page