Receptai
Korėjietiškos žuvies salotos: suvalgomos vienu prisėdimu. Na labai jau vykęs marinatas
Ingredientai:
- lašiša – 300 g
- svogūnas – 1 vnt
- morka – 1 vnt
- agurkai – 1 vnt
- česnakas – 3 skiltelės
- actas – 1 valgomasis šaukštas
- sojos padažas – 2 valgomieji šaukštai
- saulėgrąžų aliejus – 3 valgomieji šaukštai
- druska – pagal skonį
- juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
- kalendra – pagal skonį
- citrina – pagal skonį
- petražolės – pagal skonį
- cukrus – pagal skonį
Paruošimas:
Dar kartą patikrinkite žuvį, kad nebūtų kaulų. Nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis..
.
Pabarstykite žuvį cukrumi, truputį pasūdykite ir užpilkite 9% Permaišykite. Uždenkite dubenį su žuvimi plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį. Jei laiko mažai, pakeiskite actą 70% acto rūgštimi ir palaikykite vos valandą.
.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas šiaudeliais (geriausia sutarkuoti specialia trintuve).
.
Česnaką išspauskite.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite joje morkas , svogūnus, česnaką ir prieskonius.
.
Patikrinkite žuvį: gabaliukai turi tapti šviesesni po apdirbimo actu. Pilkite ant žuvies įkaitintą aliejų su daržovėmis, permaišykite, o ataušus įdėkite plonais šiaudeliais supjaustytą agurką ir sojos padažą.
Vėl dėkite salotas į šaldytuvą porai valandų, kad visi jų ingredientai susidraugautų!
Patiekite vaišes papuošę citrinos skiltele ir petražolėmis.