Receptai
Pyragas „Pagalvės“ – nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas
Šokoladinė tešla:
* miltai – 250 g
* rafinuotas augalinis aliejus – 100 ml
* pienas – 100 ml
* kiaušiniai – 3-4 vnt
* cukrus – 150 g
* kakavos milteliai – 20 g
* kepimo milteliai – 5 g
Varškės tešla:
* varškė – 350 g
* krakmolas – 30 g
* cukrus – 60 g
* vanilinis cukrus – ½ arbatinio šaukštelio
* kiaušinis – 1 vnt
Pyrago „Pagalvės“ receptas:
Miltus, kakavą ir kepimo miltelius išsijoti kartu.
Kiaušinius (kambario temperatūros) suplakti su cukrumi (3-4 min dideliu greičiu) kol susidarys puri balta puta.
Palaipsniui pilti aliejų, maišant mikseriu vidutiniu greičiu. Po to, taip pat palaipsniui pilti kambario temperatūros pieną, maišant mikseriu vidutiniu greičiu. Berti miltus su kepimo milteliais ir kakava ir permaišyti. Plakti nereikia.
Sumaišyti visus varškės kremo ingredientus ir susmulkinti blenderiu.
Šokoladinę tešlą dėti į formą.
Varškės tešlą dėti į maišelį, nukirpti kamputį. Išspausti varškės tešlą ant šokoladinės juostelėmis, sudarant tinklelį.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Orientuokitės pagal savo orkaitę, gatavumą tikrinkite dantų krapštuku.
Leisti ataušti ir galima barstyti cukraus pudra. Supjaustyti gabaliukais ir gauti malonumą nuo skonio ir minkštumo.
Gero apetito!