Receptai
Šį patiekalą ruošia tik Izraelyje. Ingredientų derinys toks sėkmingas, kad aš jums patariu irgi pabandyti
Ingredientai:
- svogūnai – 6 vnt
- faršas – 500 g
- morka – 1 vnt
- virti ryžiai – 100 g
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- vanduo – 150 ml
- paprika – 3 valgomieji šaukštai
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- aliejus – 110 ml
- česnakas – 3 skiltelės
- citrinos sultys – 2 valgomieji šaukštai
- džiovintos slyvos
- džiovinti abrikosai
Paruošimas:
1. Pradžiai išpjaunu svogūno pagrindą peiliu. Paskui darau įpjovas peiliu iki svogūno vidurio (foto).
.
2. Verdu svogūnus 10 minučių po užvirimo ant vidutinės ugnies. Toliau samčiu išimu svogūnus iš
vandens.
.
3. Paskui į mėsos faršą dedu smulkiai pjaustyto svogūno, druskos ir juodųjų pipirų.
4. Toliau dedu tarkuotą morką ir virtus ryžius. Viską permaišau.
.
5. Po to, kai svogūnai ataušta, išskaidau juos sluoksniais (foto).
.
6. Paskui pripildau svogūnus paruoštu įdaru iš faršo ir ryžių (balandėlių farširavimo principu).
.
7. Paskui sumaišau aliejų (galima naudoti alyvuogių), juoduosius pipirus, cukrų ir papriką.
8. Toliau kiekvieną farširuotą svogūną apvolioju padaže ir dedu į keptuvę „gėlytės“ forma.
.
9. Likusius svogūnų viduriukus irgi pamirkau padaže ir dedu į keptuvę.
10. Paskui dedu į keptuvę česnako skilteles, slyvas ir abrikosus. Į likusį padažą pilu citrinos sultis ir vandenį, viską permaišau ir užpilu gautą patiekalą.
.
11. Dedu „bacalonimą“ troškintis uždengtą dangčiu ant mažos ugnies 45 min. Paskui nuimu dangtį ir laikau patiekalą ant viryklės dar 15 min.
.
Gero apetito!