Receptai

Šį patiekalą ruošia tik Izraelyje. Ingredientų derinys toks sėkmingas, kad aš jums patariu irgi pabandyti

Ingredientai:

  • svogūnai – 6 vnt
  • faršas – 500 g
  • morka – 1 vnt
  • virti ryžiai – 100 g
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • vanduo – 150 ml
  • paprika – 3 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • aliejus – 110 ml
  • česnakas – 3 skiltelės
  • citrinos sultys – 2 valgomieji šaukštai
  • džiovintos slyvos
  • džiovinti abrikosai

Paruošimas:

1. Pradžiai išpjaunu svogūno pagrindą peiliu. Paskui darau įpjovas peiliu iki svogūno vidurio (foto).

.

2. Verdu svogūnus 10 minučių po užvirimo ant vidutinės ugnies. Toliau samčiu išimu svogūnus iš
vandens.

.

3. Paskui į mėsos faršą dedu smulkiai pjaustyto svogūno, druskos ir juodųjų pipirų.

4. Toliau dedu tarkuotą morką ir virtus ryžius. Viską permaišau.

.

5. Po to, kai svogūnai ataušta, išskaidau juos sluoksniais (foto).

.

6. Paskui pripildau svogūnus paruoštu įdaru iš faršo ir ryžių (balandėlių farširavimo principu).

.

7. Paskui sumaišau aliejų (galima naudoti alyvuogių), juoduosius pipirus, cukrų ir papriką.

8. Toliau kiekvieną farširuotą svogūną apvolioju padaže ir dedu į keptuvę „gėlytės“ forma.

.

9. Likusius svogūnų viduriukus irgi pamirkau padaže ir dedu į keptuvę.

10. Paskui dedu į keptuvę česnako skilteles, slyvas ir abrikosus. Į likusį padažą pilu citrinos sultis ir vandenį, viską permaišau ir užpilu gautą patiekalą.

.

11. Dedu „bacalonimą“ troškintis uždengtą dangčiu ant mažos ugnies 45 min. Paskui nuimu dangtį ir laikau patiekalą ant viryklės dar 15 min.

.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page