Receptai

Visi mano svečiai labai mėgsta pyragaičius iš vištienos

Vištienos pyragaičiai – ne tik originalu, bet ir labai skanu. Toks puikus užkandis, kuriame ypatingas
mėsos skonis puikiai dera su grybas ir grietinėle, tikrai patiks jūsų svečiams.

Ingredientai

  • 400 g vištienos
  • 200 g 11% riebumo grietinėlės
  • 300 g pievagrybių
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 160 g grietinėlės sūrio
  • 30 g sviesto
  • petražolių pundelis
  • 1 skiltelė česnako
  • druska, pipirai, prieskoniai vištienai pagal skonį

Šių pyragėlių paruošimui prireiks:

1. Sumalti vištienos file. Įberti pipirų ir druskos. Taip pat galima naudoti gatavą vištienos prieskonių
mišinį.
2. Sumaišyti faršą su kiaušiniu. Supilti šaltą grietinėlę, o paskui viską permaišyti, kad gautumėte
nelabai tirštą masę. Ji turi būti panaši į blynų tešlą.
3. Dėti kapotus žalumynus, o paskui vėl permaišyti.
4. Skardą užtiesti kepimo popieriumi ir dėti ten vištienos mišinį, o paskui tolygiai paskirstyti jį po visą
paviršių.
5. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti paplotį 15 min.
6. Smulkiai supjaustyti svogūną ir grybus.
7. Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Dėti svogūnus ir kepti porą minučių, kol taps pilnai skaidrūs.
8. Dėti grybus ir kepti, kol sultys pilnai išgaruos. Dėti paruoštus grybus į specialų indą ir leisti jiems
pilnai ataušti.
9. Paplotį perpjauti per pusę.
10. Sumaišyti grybus su lydytu sūriu. Dėti pipirų, druskos ir česnaką.
11. Sutepti kremu visą dviejų papločio dalių paviršių.
12. Uždengti vieną puse antra, kad sluoksniai eitų sekančiai: kremas, paplotis ir kremas, paplotis.
13. Dėti visa tai į šaldytuvą 40 min.
14. Supjaustyti paruoštą pyragą į atskirus pyragaičius.
15. Grybų gabaliukais ir žalumynais papuošti kiekvieną pyragaitį.
16. Nuostabus užkandis paruoštas!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page