Receptai
Unikalus būdas išdarinėti silkę: tiesiog prispausk ir gauk file
Ekspres metodas gauti file
Pradžiai pasiruošiame darbo vietą. Net šiame etape galima sutaupyti laiko. Iš anksto apvynioję pjaustymo lentelę maistine plėvele ar patalpinę ją į atitinkamo dydžio maišelį po žuvies apdorojimo ją plausite trumpai.
* Pirmiausia pašaliname galvą ir uodegą.
* Atsargiai perpjauname pilvą.
* Išimame vidurius. Esant būtinybei nusausiname silkę servetėle ar vienkartiniu rankšluosčiu ir pašaliname plėvelę.
* Atlaisvinę ant lentos pakankamai vietos, apverčiame silkę ir padedame ją plokštuma.
* Dabar paprasčiausiai prispaudžiame delnu taip, kad silkė išsiskėstų ant lentos.
* Apverčiame ir randame stuburo pradžią nuo uodegos pusės.
* Viena ranka prilaikydami silkę, kita traukiame stuburą. Būtent jame pasilieka visi kaulai.
* Dabar galima supjaustyti file gabaliukais arba naudoti šventinių patiekalų ruošimui nebijant, kad juose atsitiktinai atsidurs kaulai.