Receptai

Vištienos file suktinukai orkaitėje. Vakarienė be vargo, paprasta, greitai ir labai skaniai

Ingredientai

– vištienos file 600 g
– pievagrybiai 300 g
– svogūnas 1 vnt
– morka 1 vnt
– grietinė 4 valgomieji šaukštai
– kietasis sūris 70-100 g
– kiaušinis 1 vnt
– česnakas 1-2 skiltelės
– sojos padažas 1 valgomasis šaukštas
– aliejus 2-3 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

1. Vištienos file nuplaukite, nupjaukite riebalų sluoksnį, nuimkite plėvelę. Paskui supjaustykite file plonomis pailgomis plokštelėmis, stengdamiesi nepažeisti jų vientisumo. Kiekvieną gabalėlį išmuškite virtuviniu plaktuku, pabarstykite druska, pipirais, palaistykite sojos padažu, palikite marinuotis.

2. Tuo metu paruoškite suktinukų įdarą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite svogūną kelias minutes. Morkas sutarkuokite smulkiai arba vidutiniškai, dėkite į svogūnus, toliau kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, periodiškai pamaišydami.

3. Grybus kruopščiai nuplaukite, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į daržoves, permaišykite. Mišinį kepkite 2-3 minutes, kol pilnai išgaruos grybų sultys.

4. Grybus su daržovėmis sudėkite į gilų indą, atvėsinkite, dėkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, smulkintą česnaką, permaišykite. Esant pageidavimui, galima naudoti džiovintą česnaką. Sūrį stambiai sutarkuokite, berkite į pagrindinį mišinį, permaišykite. Recepte naudojama mocarela, bet galima imti bet kokią rūšį, kuri gerai lydosi. Masę pasūdykite ir berkite pipirų pagal skonį.

5. Įdaru sutepkite vieną mėsos plokštelių pusę.

6. Susukite mėsą į tvirtus suktinukus, dėkite į karščiui atsparią formą šalia vienas kito.

7. Atskirai paruoškite užpilą. Kiaušinį sumaišykite su grietine (2 valgomaisiais šaukštais), permaišykite, berkite žiupsnį druskos. Jei jums liko įdaro, jį taip pat galima dėti į padažą.

8. Padažą pilkite ant suktinukų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite formą.

9. Kepkite patiekalą 35-40 min, kol viršuje susidarys rusva plutelė.

10. Karštus suktinukus galima sudėti į lėkštę ir patiekti. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page