Receptai
Vištienos file juostelės
Ingredientai:
– vištienos file 2 vnt
– kietasis sūris 100 g
– malti džiūvėsėliai 100 g
– džiovintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
– sojos padažas 1 stiklinė
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– kiaušiniai 2 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– paprika 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
– File nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis, nupjaukite riebalus, nuimkite ploną plėvelę. Atsargiai perpjaukite išilgai į 2 plokščias puses. Paskui supjaustykite maždaug vienodo ilgio ir storio juostelėmis.
– Juosteles dėkite į gilų indą, pabarstykite druska, maltais pipirais, česnaku ir saldžiąja paprika. Pilkite sojos padažą, aliejų. Mėsą kruopščiai permaišykite, kad kiekviena juostelė pasidengtų prieskoniais, palikite marinuotis 15 min.
– Per tą laiką paruoškite sūrio apvalkalą. Sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, įberkite žiupsnį paprikos.
– Kiaušinius muškite į atskirą indą, išplakite šakute iki vienalytės masės. Marinuotas juosteles mirkykite kiaušinių plakinyje, pavartykite.
– Paskui vištieną perdėkite į indą su sūrio mišiniu, apvoliokite iš visų pusių, nereikalingus trupinius nupurtykite.
– Skardą užtieskite kepimo popieriumi, ant jo dėkite ruošinius keliomis eilėmis per atstumą vienas nuo kito.
– Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite ruošinius. Kepkite patiekalą 15 min.
Juostelės turi lengvai apskrusti, įgauti auksinį atspalvį. Juosteles patiekite karštas, pagardinkite
mėgstamu padažu.
Gero apetito!