Receptai

Vištienos file juostelės

Ingredientai:

– vištienos file 2 vnt
– kietasis sūris 100 g
– malti džiūvėsėliai 100 g
– džiovintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
– sojos padažas 1 stiklinė
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– kiaušiniai 2 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– paprika 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas:

– File nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis, nupjaukite riebalus, nuimkite ploną plėvelę. Atsargiai perpjaukite išilgai į 2 plokščias puses. Paskui supjaustykite maždaug vienodo ilgio ir storio juostelėmis.

– Juosteles dėkite į gilų indą, pabarstykite druska, maltais pipirais, česnaku ir saldžiąja paprika. Pilkite sojos padažą, aliejų. Mėsą kruopščiai permaišykite, kad kiekviena juostelė pasidengtų prieskoniais, palikite marinuotis 15 min.

– Per tą laiką paruoškite sūrio apvalkalą. Sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, įberkite žiupsnį paprikos.

– Kiaušinius muškite į atskirą indą, išplakite šakute iki vienalytės masės. Marinuotas juosteles mirkykite kiaušinių plakinyje, pavartykite.

– Paskui vištieną perdėkite į indą su sūrio mišiniu, apvoliokite iš visų pusių, nereikalingus trupinius nupurtykite.

– Skardą užtieskite kepimo popieriumi, ant jo dėkite ruošinius keliomis eilėmis per atstumą vienas nuo kito.

– Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite ruošinius. Kepkite patiekalą 15 min.

Juostelės turi lengvai apskrusti, įgauti auksinį atspalvį. Juosteles patiekite karštas, pagardinkite
mėgstamu padažu.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page