Receptai
Vienintelis „teisingas“ bulvių su česnakais, keptais rankovėje, receptas
Kepimo rankovė – patogi ir praktiška priemonė sveikam maistui orkaitėje gaminti. Jis leidžia maisto produktuose išlaikyti maksimalų naudingųjų medžiagų kiekį.
Ne mažiau svarbu ir tai, kad keptuvas lieka švarus, o virtuvėje nėra jokių purslų ir riebalų dėmių.
Pats populiariausias patiekalas rankovėje – keptos bulvės. Ji gaunasi gardesnė ir naudingesnė, negu šiaip kepta riebaluose. Tai puikus garnyras prie žuvies ar mėsos. Be to, yra visavertis kasdienis patiekalas.
Kad jas pagamintumėte, jums reikės:
- 500 g bulvių,
- 2 skiltelių česnako,
- 2 val. š. dižono garstyčių,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 valg. š. sauso baltojo vyno,
- 1 arb. š. druskos,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- bet kokių žalumynų.
Gaminimas
1) Bulves gerai nuplaukite ir nuskuskite. Paskui išilgai perpjaukite, bet būtinai gana stambiai.
2) Sudėkite į platų indą ir gausiai apibarstykite druska.
3) Nulupkite česnakus ir išspauskite spaudimo įrankiu. Žalumynus susmulkinkite.
4) Į indą sudėkite bulves, garstyčias, aliejų, vyną, žalumynus ir česnaką. Viską gerai išmaišykite.
5) Bulves sudėkite į kepimo rankovę. Ją įkiškite į įkaitintą orkaitę.
6) Bulves kepkite 30–35 min., kol iškeps. Nepamirškite retkarčiais permaišyti, kad nepridegtų.
7) Bulvės turi iš išorės apskrusti ir viduje iškepti.