Receptai
Kiaulienos šonkauliai orkaitėje. Skaniau už šašlyką
Ingredientai
- kiaulienos šonkauliukai 1 kg
- alus (šviesus) 300 ml
- barbekiu padažas 50 g
- svogūnai 2 vnt
- morka 1 vnt
- alyvuogių aliejus 20 g
- druska pagal skonį
- prieskoniai pagal skonį
1. Paruoškite būtinus ingredientus. Morkų ir svogūnų proporcijas galima keisti arba pridėti kitų daržovių.
2. Šonkaulius nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Paskui supjaustykite porcijomis po vieną ar po du.
3. Nulupkite svogūnus ir morką. Nuplaukite nešvarumus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morką stambiais gabalėliais.
4. Šonkaulius sudėkite į indą ir apliekite alyvuogių aliejumi. Įdėkite truputį barbekiu padažo. Pabarstykite druska ir prieskoniais. Prieskonius, kurie tinka mėsos patiekalams, rinkitės pagal savo skonį. Aš beriu maltų pipirų ir šiek tiek aromatinių žolelių. Visus ingredientus sumaišykite.
5. Į kepimo formą dėkite pjaustytas daržoves – svogūną ir morką.
6. Viršuje dėkite paruoštus šonkaulius.
7. Visa tai užpilkite šviesiuoju alumi.
8. Uždenkite formą folija ir pašaukite į orkaitę,iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių, maždaug 45-60 min. Laikas nurodytas apytikslis, orientuokitės pagal savo orkaitę. Apie folijos naudojimo vingrybes ir orkaičių darbo ypatybes skaitykite kituose straipsniuose šio recepto pabaigoje.
9. Nuimkite nuo formos foliją ir sutepkite šonkauliukus likusiu barbekiu padažu. Palikite orkaitėje dabar jau be folijos dar 15-20 min. Per tą laiką šonkauliai apskrus ir įgaus apetitišką auksinę spalvą.
10. Paskrudę apetitiški šonkauliai paruošti! Išėmę iš orkaitės dėkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!