Receptai
Chačapuri receptas, kurį man atskleidė senas gruzinas Tbilisyje
Jūs seniai ieškojote skanių chačapurių recepto?
Štai vienas geriausių šio populiaraus patiekalo variantų, kuris pradžiugins jus savo paprastumu ir prieinamumu.
Šio neįtikėtinai skanaus chačapurio paruošimui jums prireiks:
– 1 stiklinė kefyro
– 2 stiklinės miltų
– 1 kiaušiniai
– 1 arbatinis šaukštelis cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio sodos
– 1 valgomasis šaukštas aliejaus
– 500 g kietojo sūrio
– sviestas gatavų chačapurių sutepimui
Paruošimas:
1. Permaišome kefyrą su kiaušiniais, paskui beriame cukrų, druską, pilame aliejų, vėl viską gerai
išmaišome.
2. Į kefyro ir kiaušinių mišinį sijojame 2 stiklines miltų su soda. Tešlos maišymo procese palaipsniui
suberiame likusius miltus.
3. Tešla turi išeiti minkšta ir elastinga.
4. Dedame tešlą į gilų dubenį ir uždengiame švariu rankšluosčiu. Tegu pastovi.
5. Kad paruoštume įdarą, į tarkuotą sūrį įmušame 1 kiaušinį.
6. Iš tešlos formuojame dešrelę ir dalijame ją į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame paplotėlį.
7. Į paplotėlio vidurį dedame įdarą, sujungiame jo kraštus.
8. Paskui iškočiojame maišelį, nesmarkiai spausdami jį ir apversdami į skirtingas puses.
9. Chačapurį kepame įkaitintoje keptuvėje. Aliejaus nepilame.
10. Ant chačapurių dedame kelis gabalėlius sviesto.