Receptai
Mano mėgstamiausias sriubos su frikadelėmis paruošimo receptas
Sriuba su frikadelėmis – tai vienas mėgstamiausių pirmųjų patiekalų mūsų šeimoje. Jos pagrindas – faršo kukulaičiai. Šiandien buvau turguje. Pirkau puikų neriebios kiaulienos gabalėlį. Padariau faršą ir nusprendžiau paruošti mūsų mėgstamą sriubą.
Rodau savo variantą:
Ingredientai: faršas, kiaušinis, bulvės, morkos, svogūnai, ryžiai, petražolės, druska, pipirų mišinys, aliejus.
– Morką stambiai sutarkavau, svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau nedideliame kiekyje aliejaus.
– Į verdantį vandenį subėriau supjaustytas bulves, lauro lapą, pasūdžiau. Užvirus įbėriau 3 valgomuosius šaukštus ryžių. Viriau kol pusiau išvirė.
– Į faršą dėjau kiaušinį, druskos, pipirų. Kruopščiai permaišiau ir susukau mėsos kukulaičius, kuriuos įleidau į verdantį sultinį.
– Viriau sriubą 10 min, frikadelės per tą laiką iškilo. Įbėriau pjaustytų petražolių ir pipirų. Uždengiau dangčiu 2 min. Ir galima patiekti.
– Išėjo nuostabi, sodri, aromatinga ir graži sriuba. Ji paprastai paruošiama ir jos aromatas visada vilioja namiškius prie stalo…