Receptai
Be orkaitės ir sausainių! Stulbinantis nekeptas tortas „Plombyras“
Toks tortas gaminamas greitai ir lengvai, skonis primena mūsų mėgstamus ledus. Smėlinė tešla , per
kurią persisunks švelnus kremas, bus originalus torto pagrindas.
Tortą galite puošti pagal savo skonį pačiais įvairiausiais variantais: kokosų drožlėmis, šokolado
trupiniais, smulkintais riešutais, šviežių ar konservuotų vaisių gabalėliais.
Gaminimui jums prireiks tokių ingredientų:
– cukrus 70 g
– sviestas 150 g
– miltai 250 g
Kremo paruošimui reikia:
– sviestas 50 g
– vanilinis cukrus 5 g
– kiaušiniai 2 vnt
– krakmolas 2 valgomieji šaukštai
– riebi grietinė 500 ml
– cukrus 150 g
Sumaišome išsijotus miltus ir cukrų, įtarkuojame šaltą sviestą. Pertriname masę į trupinėlius.
Įkaitiname keptuvę ir apkepame trupinius.
Sumaišome visus kremo ingredientus puoduke ir verdame ant nedidelės ugnies, pastoviai permaišydami
masę. Kremas turi būti tirštas. Nuimame nuo ugnies. Dedame sviestą ir permaišome iki vienalytės
masės.
Formą su žiedu uždengiame plėvele, beriame sluoksnį smėlinių trupinių, dedame karštą kremą, vėl
sluoksnį trupinių ir toliau kaitaliojame sluoksnius, kol nesibaigs komponentai. Dedame tortą į šaldytuvą nakčiai.
Išimame tortą iš šaldytuvo, nuimame žiedą ir puošiame skanėstą kokosų drožlėmis. Jūs galite puošti
tortą pagal savo skonį įvairiausiais saldumynais.