Receptai

Gardžiausias ir populiariausias silkės užkandis ant jūsų stalo!

INGREDIENTAI:

  • Silkė filė 3 vnt. (skaniau riebesnės, pačių išdarinėtos)
  • Obuoliai 1 vnt. rūgštesni
  • Kiaušiniai 2-3 vnt. virti
  • 3 riekės batono
  • Svogūnai 1 vnt. (nedidelio)
  • Citrinos sultys 1 arbat. š.
  • Alyvuogių aliejus 1 valg. š. arba pagal skonį
  • Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
  • Šiek tiek pieno

KAIP GAMINTI :

1. Batono riekeles pamirkau piene 10-15 minučių.
2. Obuolį nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais gabalėliais. Silkę irgi pasmulkinu į nedidelius gabaliukus. Svogūną perpjaunu į kelias dalis.
3. Mėsmale sumalu obuolį, silkę, svogūną ir nusunktą batoną.
4. Į masę įdedu aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišau. Paragauju, ar užtenka rūgštelės (jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių), pagardinu trupučiu maltų juodųjų pipirų. Padedu bent pusvalandukui į šaldytuvą.
Patiekiamas su juoda duona, skrebučiais. Skanu ir su šaltomis ar karštomis virtomis bulvėmis.

Related Articles

You cannot copy content of this page