Idomybes

5 produktai, kuriuos aš užšaldau vietoj to, kad išmesčiau

Tai, ką mes paprastai įpratome išmesti, iš tiesų galima užšaldyti ir naudoti gaminant tam tikrus
patiekalus.

Tarp kitko, taip pat elgiasi ir visame pasaulyje pripažinti virėjai.
Iš atliekų galima gaminti padažus ir sultinius, kad suteiktume jiems būtino aromatingumo.

5 pagrindiniai produktai, kuriuos mes išmokome užšaldyti:

1. Pomidorų uodegėlės ir šakelės.

Sultiniui jums prireiks nedidelio kiekio, nes jie labai aromatingi. Ir nepamirškime išimti visų uodegėlių ir
šakelių pagaminę sultinį ar padažą. Kai kurie virėjai įsigudrina užšaldyti net virkščias.

Jei jums įdomu, YouTube pažiūrėkite Ramzio ar Džeimio Oliverio šou, kur tai pasakojama išsamiai. Taip
pat apie tai galima sužinoti pas Jemeljanenko.

Dar pomidorų virkščias galima panaudoti marinatų ruošimui žiemos periodu. Pavyzdžiui, galima paruošti
puikius marinuotus kopūstus šventinei vakarienei. Virkščių dėka marinatas turės įdomų kvapą.

Svarbu žinoti, kad pomidorų virkščios išimamos tik tada, kai atiduoda visą savo aromatą patiekalui, iš
principo, kaip ir visi kiti aromatingi ūgliai, kuriuos naudoja sultinio ruošimui.

2. Šakniavaisių nuopjovos.

Mes užšaldome morkų, salierų, petražolių ir svogūnų nuopjovas, iš pradžių nuvalę visus nešvarumus.
Salierų šakniastiebius, uodegėles nuo petražolių šaknų, pastarnokų ir ropių nuopjovas mes laikome
kartu. Jie mums pravers daržovių nuovirui.

Ten pat pridėsime ir gelsvę, ji turi panašų aromatą. Jos šakniastiebiai labai ilgi ir kotai grubūs.

3. Paprikos šerdelė.

Sėklas, žinoma, galima pašalinti, bet mes to nedarome. Pabaigoje paprasčiausiai perkošiame sultinį.
Mano vyras paprikos šerdelę smulkina sau į kiaušinienę, kartu su sėklomis. Aš, žinoma, taip nebandžiau,
bet jis tikina, kad labai skanu.

4. Pomidorų viršūnėlės.

Jas galima naudoti gaminant sriubas, padažus ir sultinius.
Toks būdas labai patogus, ypač kai užsiimi pomidorų perdirbimu rudens periodu. Tiesiog nupjauni
viršūnėlę ir dedi į šaldiklį.

Iš jų galima labai greitai padaryti pomidorų padažą žiemą, išpjovus žalią šerdelę. O jei jūsų namų ūkyje
yra blenderis, smulkiname juos tiesiog su šerdelėmis ir gaminame, pridėję mėgstamų prieskonių.

5. Žalumynai

Čia įeina įvairių prieskoninių žolelių stiebeliai ir neišsiskleidę česnako pumpurai, ir saliero šakniastiebiai.
Dar užšaldome baziliką, šalaviją, rozmariną, čiobrelį ir krapus. Patogumui galima paženklinti kiekvieną
maišelį, kad žinotume, kokia žolė kur guli.

Taip pat mes šaldome grubius ir kartokus žirnius, kuriuos galima dėti į sriubas, tiesa, nedideliais kiekiais.

Related Articles

You cannot copy content of this page