Idomybes

7 klaidos kepant šašlyką, kurias daro net labiausiai patyrę kulinarai

  1. Labai suspausti mėsos gabalai ant iešmo

Dauguma labai smarkiai sustumia mėsos gabalus, maudami juos ant iešmo. Tai atrodo, kaip kebabas iš faršo. Bet kad kiekvienas gabalėlis gerai iškeptų iš visų pusių, tarp jų turi būti atstumas apie 0,5 cm. Jei užmausite tankiau, mėsa neiškeps susilietimo vietose.

  1. Mėsos gabalai nevienodo dydžio

Rekomenduojama mėsą pjaustyti 3,5–4 cm dydžio. Jei jie bus mažesni, mėsa bus sausa, o jei didesni, blogai iškeps viduryje.

  1. Ant iešmo kartu veriamos daržovės

Keistas įprotis, kurio kilmė nežinoma. Akivaizdu juk, kad daržovės iškeps žymiai greičiau, negu mėsa. Kepimo proceso metu nuimti daržovių nepavyks ir, greičiausiai, jos sudegs, palikdamos nemalonų kvapą, įsigėrusį į mėsą.

4 Naudojamos sutrūnijusios malkos, vietoj gerų pliauskų

Daugelis naudoja senas tvoros lentas ar kas tik po ranka papuola. Bet nuo malkų kokybės priklauso ne tik tai, kaip ilgai laikysis anglių karštis, bet ir šašlyko skonis. Kad anglys sudegtų vienodai, naudokite vienodo dydžio sausas lapuočių malkas. Jei naudojate pirktas anglis, uždekite jas popieriaus ar plonų medinių gabalėlių pagalba.

  1. Anglių užpylimas, jei jie užsiliepsnoja

Kaip padaryti geriau:

  • Jei anglys užsiliepsnojo, pastumkite į šoną iešmus arba groteles ir pamaišykite jas kačerga.
  • Jei ant mėsos pilate marinatą, kad mėsa neapanglėtų, marinatą pakaitinkite iki virimo temperatūros.

  1. Kepimas ant neparuoštų anglių

Paprasta taisyklė, kurią reikia atsiminti visiems laikams — gerai įkaitintos anglys pasidengia pelenų plėvele, per kurią matosi degantis vidus. Jos skleidžia lengvą metalinį skambesį. Kai anglys „pražils“ ir suskambės – laikas kepti.

  1. Mėsos gabalų įpjovimas, kai norima patikrinti, ar mėsa iškepusi

Jei iš akies negalite suprasti, ar mėsa jau iškepė, galima įpjauti vieną, patį kiečiausią gabalėlį. Bet prisiminkite, kad taip mėsa praras sultingumą.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page