Receptai
Apkepu pomidorus keptuvėje ir gaminu skaniausią užkandį (šį receptą mažai kas žino, bet tai labai skanu)
Ingredientai:
1. pomidorai – 3 vnt
2. kiaušiniai – 2 vnt
3. druska, pipirai – pagal skonį
4. paprika – 1 arbatinis šaukštelis
5. Provanso žolelės – 1 arbatinis šaukštelis
6. petražolės – 2 valgomieji šaukštai
7. česnakas – 1 skiltelė
8. sūris – 50 g
9. grietinė – 2 valgomieji šaukštai
10. aliejus – 100 ml
11. miltai
12. malti džiūvėsėliai
Paruošimas:
1. Pomidorus supjaustome maždaug 0,5 cm storio griežinėliais ir dedame juos ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintume skystį.
2. Į gilų dubenį mušame 2 kiaušinius, beriame druską, maltus juoduosius pipirus, papriką, Provanso žoleles ir viską permaišome šluotele iki vienalytės masės.
3. Petražoles smulkiai supjaustome ir beriame į gilią lėkštę, dedame smulkintą česnaką, smulkiai tarkuotą sūrį, 2 šaukštus grietinės ir viską gerai permaišome.
4. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, pomidorus apvoliojame miltuose, paskui paruoštame kiaušinių mišinyje, paskui džiūvėsėliuose ir apkepame iš dviejų pusių, kol susidarys gelsva plutelė.
5. Apkepinę dedame pomidorus ant popierinio rankšluosčio (kad pašalintume aliejų), viršuje tepame paruoštą užtepą, dedame pomidorus į lėkštę ir patiekiame.
Gero apetito!