Receptai

Pynutės prie arbatos kasdienai: šiandien su obuoliais, bet įdarus galima keisti kaskart (gražu ir labai skanu)

Ingredientai:

  • pienas – 150 ml
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • sausos mielės – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • sviestas – 200 g
  • druska – žiupsnis
  • miltai – 450-500 g

Įdaras:

  • obuoliai – 6 vnt (vidutiniai)
  • cukrus – 180 g
  • cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio (pagal pageidavimą)

Paruošimo būdas:

Mielinės tešlos paruošimui į dubenį pilame 150 ml šilto pieno (apie 35 laipsnių),beriame 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių. Gerai permaišome šluotele, uždengiame plonu rankšluosčiu ir paliekame 10-15 minučių mielėms aktyvuotis.

Dabar į ruošinį beriame žiupsnį druskų, pilame 200 g ištirpinto ir pilnai ataušusio sviesto, permaišome ir paskui per 2 kartus suberiame sijotus miltus. Pagrinde man išeina 450-500 g.

Užmaišome tešlą. Ji gaunasi tokia minkšta ir elastinga, su ja labai malonu dirbti. Tiesa, šią tešlą aš ruošiu be kiaušinių, kas daro ją maksimaliai švelnia. Tešlą dedame atgal į dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir dedame į šiltą vietą, kad ji pakiltų.

Aš dedu į elektrinę orkaitę, įjungtą iki 40 laipsnių, uždarau dureles. Tokiu būdu tešla pakyla keliskart greičiau.

O kol kas užsiimsime įdaru. Jis pas mus bus obuolinis, todėl obuolius nulupame, pjaustome į 4 dalis ir šaliname šerdelę. Stambiai sutarkuojame. Šiandien paėmiau 6 vidutinio dydžio obuolius.

Tarkuotus obuolius beriame į sausą keptuvę, beriame 180 g cukraus, įjungiame viryklę ir pastoviai maišydami , troškiname juos 10-15 min. Laikas priklauso nuo obuolių veislės, orientuojamės į obuolių išskiriamų sulčių kiekį.

Ir kai išgaruoja beveik visas skystis, obuoliai tapo minkšti, pagal pageidavimą dedame aromatinių prieskonių. Aš dedu 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono. Gerai maišome 2 minutes ir labai aromatingas bei skanus bandelių įdaras gatavas. Leidžiame jam pilnai ataušti.

Tuo metu pakilo ir tešla, dedame ją ant miltais pabarstyto stalo ir pjaustome į 8 vienodo dydžio dalis.

Atitinkamai mums gausis 8 bandelės. Kol dirbame su vienu tešlos rutuliuku, kitus dedame ant stalo krašto ir uždengiame maišeliu ar rankšluosčiu.

Tešlos rutuliuką priplojame ir iškočiojame į kvadratą. Aš palyginu kraštus kulinarine mentele. Dabar vizualiai daliname tešlą į 4 dalis. Iš vienos pusės darome įpjovas, toliau darome įpjovas iš priešingos pusės.

Obuolių įdaras tuo metu ataušo, jis tirštas ir labai aromatingas. Dedame jį ant vienos nepjaustytos tešlos
dalies, o antra uždengiame įdarą.

Viršuje paeiliui dedame tešlos juosteles. Mums gavosi labai graži neįprastos formos bandelė.

Ruošinius dedame į skardą, užtiestą kepimo popieriumi, paliekame tarpus. Uždengiame rankšluosčiu ir
leidžiame pastovėti 15 min.

Aš nesutepu pynučių kiaušiniu, o iškart pašaunu jas kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Nuo vaikystės mėgstu neįtikėtiną šviežių kepinių aromatą, skanų ir viliojantį.

Mano bandelės kepė lygiai 25 min. Išimame jas iš orkaitės ir leidžiame pilnai ataušti, o paskui pabarstome cukraus pudra.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page