Receptai
Suplaku svogūnų laiškus su kiaušiniu! Skaniau net už pyragėlius
Labai paprastas receptas, o rezultatas puikus! Prieinami ingredientai, o gaunasi stulbinančiai skanu. Tai paplotėliai su svogūnų laiškais, kuriuos galima valgyti vietoje duonos ar net vienus su arbata!
Ingredientai:
- žalieji svogūnai – 2 kekės;
- kiaušinis – 3 vnt.;
- vanduo – 200 ml;
- druska – 1 šaukštelis;
- miltai – 500-550 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- sviestas – 50 g.
Paprasta apetitiška tešla
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Dėkite kiaušinius, druską, suplakite šluotele.
Užpilkite vandeniu. Išsijokite miltus, užmaišykite minkštą tešlą. Padalinkite į 8 dalis, uždenkite plėvele, palikite 30 min.
Sutepimas ir lipdymas
2 valgomuosius šaukštus miltų sumaišykite su 0,5 arbatinio šaukštelio druskos. Įkaitinkite 100 ml aliejaus. Dar karštu užplikykite miltus. Dėkite tirpintą sviestą, permaišykite – pertepimas tešlai paruoštas!
Iškočiokite tešlos gabalėlį. Sutepkite paruoštu mišiniu. Sulenkite kraštus centro link.
Paskui perlenkite per pusę. Ilgą dešrelę susukite kaip sraigę. Pakartokite su visais tešlos gabalėliais.
Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 10-15 min.
Įkaitinkite keptuvę sutepkite aliejumi. Iškočiokite paplotėlį pagal dugno dydį. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių kol apskrus.
Tai stebėtinai skanu! O kaip paprasta, iš prieinamų produktų. Puikus skanių paplotėlių receptas!