Receptai
Iš virto mėsos ruošiu tris originalius užkandžius, skanesnius nei dešros ir vyniotiniai
Parodysiu visiškai skirtingus tris užkandžius iš virto mėsos, kurie puikiai tinka šventiniam stalui. Skonis, išvaizda ir gamybos laikas jų skiriasi.
Pagal skonį jie neprimena dešros, kumpio ar mėsos, kurią ruošiame pjaustymui. Jie turi savą unikalų skonį. Mėsa tampa labai švelni, aštroki ir sultinga.
1. Sultingas užkandis iš mėsos ir šviežių daržovių.
Neribotas gabalas jautienos (600 g) dedame į verdantį vandenį, papildome prieskoniais, druska ir verdame iki pilnos paruoštos būklės apie 2 valandas (virimo laikas priklauso nuo mėsos rūšies). Atvėsiname, supjaustome vidutinio dydžio ne per storomis riekelėmis ir sudedame į dubenį. Tokį užkandį gaminu ir su kiauliena, taip pat skanios, tačiau jautiena suteikia kažkokį ypatingą skonį.
Raudonąją saldžiąją papriką (1 vnt.) supjaustome stambiais šiaudeliais, aitriąją papriką (1 vnt.) žiedeliais ir dedame į mėsą. Man pasitaikė, kad aitri paprika nebuvo labai aštri, todėl supjausčiau visą ankštį. Aitrųjį pipirą dedame pagal skonį.
Pomidorus (2 vidutinio dydžio vnt.) supjaustome stambiais gabalais.
Raudonąjį svogūną (1 vnt.) supjaustome plunksnomis, česnaką (5 skilteles) griežinėliais ir sudedame į dubenį.
Viską aplaistome aliejumi (4 valg. šaukštai, man alyvuogių), actu (4 valg. šaukštai, 9%), dedame druskos (pagal skonį), cukraus (1 žiupsnelis) ir atsargiai maišome. Užklojame ir leidžiame šaldytuve bent 2 valandas įsigerti (vieną kartą permaišome). Užkandį galima paruošti vakare ir kitą dieną patiekti.
Paruoštą užkandį sudedame į lėkštę, papildome žalumynais ir patiekiame. Užkandis tampa ryškus, gražus, traškus, aštrus ir nepaprastai aromatingas. Marinuota mėsa, marinuotos daržovės — tai labai skanu!
2. Marinuota mėsa sūryme. Gaminimo būdas originalus.
Gaminimui tinka tiek kiauliena, tiek jautiena. Geriausia rinktis mėsą be riebių sluoksnių. Pas mane kiaulienos išpjova (2 gabaliukai, sveria 1 kg). Nuimame nuo išpjovos visas plėveles ir riebalus, kiekvieną gabaliuką padaliname į 3 dalis. Dedame kiaulieną į verdantį vandenį. Įdedame lauro lapą (1 vnt.), pipirų grūdelius (1 a. š.), druskos ir verdame 30 minučių. Išimame ir atvėsiname.
Kol mėsa verda, į kitą puodą pilame vandenį (1 litrą), pridedame lauro lapus (2 vnt.), pipirų grūdelius (1 a. š.), druską (3 v. š. be kaupelių), cukrų (1 v. š.) ir supilame actą (300 ml, geriausiai tinka baltojo vyno 6%). Viską užverdame, nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.
Saldžiąją papriką (200 g) ir aštrųjį pipirą (1 vnt., nėra labai aštrus, tad pridėjau visą ankštį) supjaustome griežinėliais, česnako skilteles (10 vnt.) – plonais griežinėliais, raudoną svogūną (1 didelis svogūnas) – plunksnelėmis. Viską sudedame į dubenį ir išmaišome.
Vandens mėsą supjaustome ne per plonais gabaliukais. Į stiklainį dedame sluoksniais daržoves ir mėsą (daržovės, mėsa, daržovės, mėsa, daržovės, mėsa, daržovės).
Užpilame paruoštu sūrymu. Stiklainį sandariai uždarome dangteliu ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 dienoms. Daugiau nei 10 dienų mėsos su daržovėmis nemarinavau. Skonio skirtumo tarp 5 ir 10 dienų marinuoto patiekalo nepastebėjau.
Mėsa su daržovėmis po 5 dienų.
Marinuotas traškias daržoves dedame į vidurį didelės lėkštės, o marinuotą mėsą išdėliojame aplinkui, papuošiame žalumynais ir patiekiame ant stalo. Mėsa tampa tokia švelni, kad tiesiog tirpsta burnoje. Ji turi lengvą rūgštumą, aštrumą ir skonio prasme jos niekaip negalima su niekuo palyginti. Tai labai skanus ir aromatingas užkandis.
3. Virta mėsa marinate.
Puikus užkandis. Į verdantį vandenį puode dedame kiaulienos gabalą (1,2 kg; tinka bet kuri dalis, pas mane – mentė be kaulo), užviriname. Pridedame svogūną (1 vnt.), druską, lauro lapus, maltus pipirus ir verdame 1 valandą. Tada mėsą išimame ir atvėsiname. Virta mėsa sveria kiek daugiau nei 800 g.
Užplikome arbatą (2 pakelius) 500 ml verdančio vandens. Į dubenį įberkite cukraus (5 v. š.), druskos (4 a. š.), pipirų mišinio (1 a. š.), maltos kalendros (1 a. š.) ir džiovinto raudonėlio (1 a. š.). Pridėkite užplikytą arbatą (500 ml), augalinį aliejų (5 v. š.), sojų padažą (7 v. š.), actą (8 v. š., 9%) ir sultis iš 1 citrinos. Viską gerai sumaišykite ir marinatas paruoštas. Arbata suteikia spalvą.
Supjaustykite svogūnus (2 dideli svogūnai) plunksnelėmis, virtą mėsą – ne itin plonais gabalėliais. Viską sluoksniais dėkite į puodą ir užpilkite marinatu (svogūnų sluoksnis, mėsos sluoksnis, marinatas, svogūnų sluoksnis, mėsos sluoksnis, marinatas, svogūnų sluoksnis, mėsos sluoksnis, svogūnų sluoksnis, marinatas).
Viršuje padėkite lėkštę, uždėkite svorį, uždenkite maišeliu ir padėkite į šaldytuvą 1 parą.
Marinuotą kiaulieną su svogūnais dėkite ant didelės lėkštės.
Pabarstykite žalumynais ir patiekite ant stalo. Mėsa tampa labai minkšta, aromatinga ir skani. Svogūnai taip pat labai skanūs, jie net truputį traškūs.
Toks mėsos patiekalas puikiai tinka kaip užkandis arba sumuštiniams gaminti.
Skanaus! Rašykite komentaruose, kuris užkandis jums patiko labiausiai.