Receptai
Gaminame aromatingą troškintą vištą prancūziškai
Paruošimo laikas: 75 min.
Kaloringumas: 584 kcal 1 porcijoje.
Ingredientai 4 prancūziškai troškintos vištos porcijoms:
- 1 višta (apie 1,7 kg)
- 3 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- druska, pipirai
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- miltai
- 100 ml balto sauso vyno
- 350 ml vištienos sultinio
- 150 ml 10-15% riebumo grietinėlės
- 2 šakelės estragono
- 2 valgomieji šaukštai grūdėtųjų garstyčių
Troškintos vištos paruošimas:
- Vištą nuplauti, nusausinti ir nupjauti kojas bei sparnus. Atskirti šlaunį nuo klubo. Krūtinėlę per kaulą įpjauti išilgai, o paskui kiekvieną gabalėlį skersai. Nugarėlę taip pat perpjauti išilgai, o paskui per pusę (kryžmai).
- Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti.
- Mėsą pabarstyti druska ir pipirais, apvolioti miltais iš visų pusių, nereikalingus miltus nupurtyti.
- Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištos gabaliukus kol apskrus. Vištą išimti.
- Į tą pačią keptuvę dėti svogūnus ir česnakus ir kepti 3 min.
- Į svogūnus pilti sultinį ir vyną, užvirinti.
- Dėti ant svogūnų apkeptos mėsos gabalėlius ir troškinti 30 min ant vidutinės ugnies po dangčiu, apverčiant mėsą kelis kartus.
- Nuimti dangtį, užpilti grietinėle, užvirinti ir virti dar 10 min.
- Nuplauti estragoną, nupurtyti, nuskabyti lapus ir smulkiai supjaustyti. Žalią estragoną galima pakeisti sausu prieskoniu.
- Dėti į mėsą estragoną, grūdėtąsias garstyčias, troškinti dar 1 min.
- Pabarstyti druska ir pipirais, iškart patiekti, paliejus padažu, kuriame troškinosi vištytė. Garnyrui paruošti makaronus.
Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.