Receptai

Tortas „Meškiukas“ – paprastas naminis grietinietis. Vaikystės skonis!

Ingredientai:

  • graikiški riešutai – 1 stiklinė

Tešlai:

  • kvietiniai miltai – 400 g
  • grietinė – 1 stiklinė
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 150 g cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus

Kremui:

  • 500 g grietinės
  • 180-200 g cukraus

Glazūrai:

  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai kakavos
  • 100 g sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai pieno

Tortas „Meška šiaurėje“. Receptas žingsnis po žingsnio.

  1. Paruošti tešlą: dėti į grietinę cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir permaišyti šluotelės pagalba. Grietinės mišinį padalinti į 2 lygias dalis.
  2. Į vieną dalį grietinės berti 180 g miltų ir 2 valgomuosius šaukštus kakavos.
  3. Į kitą dalį grietinės berti 220 g miltų ir permaišyti.
  4. Užmaišyti dvi tešlos rūšis: tamsią (su kakava) ir šviesią.
  5. Kiekvieną tešlos rūšį padalinti į 3 lygias dalis ( turi gautis 6 tešlos dalys).
  6. Formos (aš naudojau 20-22 cm diametro) dugną sutepti sviestu.
  7. Vieną torto tešlos dalį tolygiai paskirstyti formoje ir truputį subadyti šakute ( dar kaip variantas: kiekvieną torto „Meška šiaurėje“ tešlos gabaliuką galima iškočioti kočėlu ant pergamento ir kepti skardoje).
  8. Kepti papločius įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min (kiekvieną sekantį paplotį kepame pagal tą pačią technologiją).
  9. Kol papločiai aušta, gaminame kremą tortukui. Sumaišyti grietinę ir cukrų ir 1 minutę maišyti mikseriu. Grietininis kremas gatavas.
  10. Apkeptus graikiškus riešutus susmulkinti blenderio ar kočėlo pagalba.
  11. Surinkinėsime tortą „Meška šiaurėje“. Ant plokščio apvalaus indo dedame papločius, kaitaliodami tamsų ir šviesų, pertepdami kiekvieną paplotį kremu iš grietinės ir pabarstydami riešutais.
  12. Glazūrai į prikaistuvį dėti sviestą, cukrų, kakavą, pieną, pastatyti ant viryklės ir maišant virti kol masė taps vienalytė.
  13. Karšta glazūra padengti tortą ir papuošti riešutėliais.
  14. Tortą „Meška šiaurėje“ palikti per naktį šaldytuve, kad persisunktų.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page