Receptai

Stulbinančiai skanus abrikosų pyragas. Labai lengvas receptas

Gaminamas abrikosų pyragas labai paprastai ir greitai. Šis kepinys, vienas mėgstamiausių mano receptų, tai vasaros skonis, todėl dalinuosi savo mėgstamiausiu ir labai paprastu naminio pyrago receptu.

  • Kambario temperatūros sviestą sutrinti su cukrumi iki vienalytės masės.
  • Į šią masę po vieną dedame kiaušinius maišydami šluotele.
  • Po to sijojame miltus su kepimo milteliais ir suberiame dalimis, silikonine mentele užmaišome minkštą tešlą, nelimpančią prie rankų ir dedame į šaldytuvą 30 min pailsėti.
  • Tuo metu nuplauname abrikosus, išimame kauliukus ir supjaustome puselėmis.
  • Išimti tešlą iš šaldytuvo ir atidėti ¼ dalį – tai bus pyrago viršus.
  • Didelę tešlos dalį iškočioti ir dėti į kepimo formą. Tolygiai paskirstome po dugną ir darome bortelius, subadome šakute.
  • Ant tešlos dedame abrikosus, pabarstome juos vaniliniu cukrumi.
  • Antrą tešlos dalį iškočiojame į kvadratinį lapą, vos didesnio pločio nei formos diametras ir supjaustome juostelėmis, kurių plotis apie 1,5 cm. Jomis puošime pyrago viršų perpynimais.
  • Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame abrikosų pyragą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 min.

Kai pyragas atauš, išimame jį iš formos, taipogi galima pabarstyti cukraus pudra.

Derinys išeina stulbinantis, švelni saldi tešla ir aromatingas rūgštus įdaras.

Abrikosų pyragas idealiai tinka prie arbatos ar kavos. Asmeniškai aš mėgstu su stikline šalto pieno.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page