Receptai
Kam reikia tarkuoti užšaldytą duoną

Šiandien mes papasakosime, kaip paruošti vištą tešloje iš šaldyto batono. Visoms šeimininkėms!
Ingredientai:
- 600 g krūtinėlės ( vištienos ar kalakutienos)
- 2-3 pomidorai
- 50 g sūrio
- 2-3 skiltelės česnako
- 100 g miltų
- 1 šaldytas batonas
- druska, pipirai pagal skonį
- aliejus kepimui
Paruošimas:
- Vištieną supjaustyk 0,5 cm storio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką išmušk, stengdamasi suteikti jam kvadratinę ar ovalo formą, paskui pasūdyk ir pabarstyk pipirais.
- Česnaką išspausk, pomidorus supjaustyk griežinėliais, sūrį – gabaliukais. Kiekvieną vištos gabalėlį pabarstyk smulkintu česnaku, uždėk po 2 griežinėlius pomidoro ir 4-5 mažus sūrio gabalėlius. Sulenk mėsą per pusę taip, kad įdaras atsidurtų viduje. Visa tai padaryk ir su likusiais vištos gabaliukais.
- Šaldytą batoną sutarkuok stambia trintuve. Dėka to vištiena bus traškesnė! Atskiruose induose paruošk miltus ir kiaušinius. Miltus ir kiaušinius pasūdyk.
- Krūtinėlę apvoliok pirma miltuose, paskui kiaušinyje, ir paniravimą užbaigia tarkuotas šaldytas batonas.
- Apkepk keptuvėje kol pagels 5 minučių bėgyje iš kiekvienos pusės. Toks paniravimas keptuvėje sugeria mažai aliejaus, ir tai puiku!
- Štai ir viskas, višta paniruota šaldyta duona gatava. Gero apetito!




