Receptai

Vištiena, iškepta valgomoje lėkštėje

  • vištienos šlaunelės – 770 g
  • česnakas – 6 skiltelės
  • džiovintas bazilikas – 1 valgomasis šaukštas
  • alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai
  • stambi druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • bemielė tešla – 200 g
  • džiovinti pomidorai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
  • malti čili pipirai – pagal skonį
  • pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
  • citrinos 1⁄4 vnt

Štai tokias šlauneles aš perku. Jose daug mėsos ir mažai kauliukų, todėl aš mėgstu jas pirkti!

Sumaišome prieskonius su kapotu česnaku.

Pilame aliejų ir permaišome.

Vištieną nuplauname, nusausiname ir apvoliojame prieskoniuose. Neilgam paliekame.

Tešla tiks bet kokia, pas mus padaryta paprasčiausia iš aliejaus, vandens, miltų ir druskos.

Kiekvieną gabalėlį apvynioti buvo mažai, o štai tokiam pagrindui (22 cm) kaip tik pakako! Plonai iškočioti ir perdėti į formą. Dugno nusprendžiau nebadyti, kad neišbėgtų visos sultys.

Perdedame į būsimą lėkštę šlauneles.

Tarp gabalėlių išdėlioti citrinos pusžiedžius.

Kraštus užspausti ir sutepti juos teptuku aliejumi. Kepame 180 laipsnių temperatūroje.

Štai tokią formą išimame po 45-50 min! Česnako aromatas verčia iš kojų, bet mes mėgtame česnaką. 5 minutes leidau pastovėti išjungtoje orkaitėje, kad viskas nurimtų.

Patiekiame karštą su šviežiomis ir marinuotomis daržovėmis.

Mėsytė puikiai pasigamino, persisunkė aromatais.

O „lėkštutė“ – kita kalba. Traškios plutelės nė vieno nepaliko abejingo.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page