Receptai
Kaip kepti stintenę orkaitėje: greita ir patogu, ir jokių purslų

Taigi, ko mums prireiks: pusės kilogramo stintenės, druskos ir maltų juodųjų pipirų, plius miltai. Aliejaus neprireiks, juk žuvytę mes kepsime ne keptuvėje, o skardoje.

Žuvį plauname ir leidžiame jai pilnai atitirpti. Nusausiname ją.

Sumaišome miltus su maltais pipirais ir druska. Skardą patogumui galima užtiesti folija ar pergamentiniu popieriumi. Kiekvieną žuvį apvoliojame mišinyje (miltai+pipirai+druska).

Dedame žuveles į skardą. Viršaus nereikia nereikia niekuo barstyti ar aplieti (turimas omenyje saulėgrąžų aliejus).

Skardą su stintenėmis pašauname į orkaitę ir kepame nuo 15 iki 20 min 200 laipsnių (galima ir 190) temperatūroje.

Gatavas keptas žuveles dedame į dubenį, patiekiame su bulvių koše ir žalumynais.

Kepimo laiką galima padidinti, bet nedaug. Čia svarbiausia neperdžiovinti žuvelių.

Patiko straipsnis? Pasidalink su Facebook draugais.



