Receptai
Taip ruošti šonkauliukus mane išmokė senelis, aš skanesnių nevalgiau
Mano senelis gamina nedažnai, bet jei gamina, tai visada gaunasi neįtikėtinai skaniai! Ir štai neseniai jį
aplankė toji nuotaika paruošti ką nors skanaus. Tai buvo kiaulienos šonkauliai, kurie gaminami iškart su
garnyru, o mėsa gaunasi tokia švelni, kad jos net nereikia kramtyti.
Štai toks grožis jam gavosi:
Dabar aš noriu pasidalinti su jumis „naujamadišku“ savo senelio receptu!
Taigi, paruošimo procesas:
Jums prireiks 1,5 kg kiaulienos šonkaulių.
Nuimkite plėvelę kaulų pusėje , kaip fotografijoje.
Toliau paimkite vieną česnako galvutę, apie 4-5 skilteles.
Išspauskite česnaką į dubenėlį ir ten pat išspauskite pusės citrinos sultis.
Nepamirškite gaminti su meile ir iš širdies!
Dabar įpilkite 3 valgomuosius šaukštus teriaki padažo, 2 arbatinius šaukštelius garstyčių ir 1 arbatinį
šaukštelį druskos.
Kruopščiai permaišykite. Bet tai ne viskas!
Šonkaulius sutepkite gautu marinatu. Paimkite 2 didelius svogūnus ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sumaišykite juos su šonkauliais ir palikite marinuotis ne mažiau 2 val (maksimaliai parą).
Paskui prireiks 8 bulvių, kurias reikia nulupti ir supjaustyti ne storesniais nei 5 cm gabaliukais.
Paimkite kepimo rankovę, iš pradžių dėkite bulves, o ant jų – šonkaulius su svogūnais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite patiekalą 60 min.