Receptai
Pyragas-sufle “Dryžuotas moliūgas“. Ne šiaip skanus, o labai skanus
Tiesą pasakius, jį pamačiusi iškart žinojau, kad kepsiu… Tik štai niekaip nesitikėjau, kad jo skonis mus
taip nudžiugins!
Ingredientai:
Moliūgų įdaras:
– moliūgas – 400 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– cukrus – 50 g
– bulvių krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
Tešla:
– cukrus – 50 g
– kiaušiniai – 1 vnt
– miltai – 200 g
– kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
– sviestas – 100 g
Varškės įdaras:
– rikota – 400 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– cukrus – 2 valgomieji šaukštai
– bulvių krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimo receptas:
1. Paruošti tešlą. Ištirpinti sviestą, truputį ataušinti ir sumaišyti su kiaušiniu ir cukrumi. Berti miltus su
kepimo milteliais ir gerai išmaišyti tešlą.
Aš pavedžiau tešlos paruošimą, kaip paprastai, blenderiui… Tešla gaunasi labai maloni! Dėti tešlą ant
darbastalio ir iškočioti ant kepimo popieriaus lapo.
2. Dėti tešlą ant popieriaus į išardomą kepimo formą (24-26 cm diametro). Dėti į šaldytuvą 30 min.
3. Moliūgą stambiai sutarkuoti ir pavirti apie 5 minutes nedideliame kiekyje vandens pamaišant.
Ataušinti. Aš nupyliau nereikalingą skystį.
4. Susmulkinti iki tyrės blenderyje.
5. Dėti 2 trynius, cukrų ir krakmolą. Permaišyti.
6. Atskirai suplakti baltymus iki putų ir įmaišyti į moliūgą, permaišant tolygiais judesiais.
7. Taip pat paruošti įdarą iš rikotos. Sumaišyti su tryniais, cukrumi ir krakmolu. Pabaigoje įmaišyti
plaktus baltymus! Abu įdarai gatavi.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Išimti formą su tešla iš šaldytuvo ir į pyrago centrą dėti paeiliui
moliūgų ir varškės įdarus.
9. Kaitalioti iki ingredientų pabaigos. Sekite, kad įdaras neišsilietų pro pyrago bortelius.
10. Uždengti pyragą kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Praėjus šiam laikui
nuimti popierių ir kepti dar apie 25 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
Žiūrėkite pagal savo orkaitę, man pyragas puikiai iškepė laikantis būtent šių recepto autoriaus
rekomendacijų.
11. Gatavą pyragą išimti iš orkaitės ir ataušinti. Jau truputį ataušęs pyragas turi pakankamai lengvai
išsiimti iš formos. Patiekti ataušusį (nors ir truputį šiltas jis irgi skanus).
Gero apetito!