Receptai

Tikri KFC sparneliai. Apvoliojimas be kiaušinių ir kukurūzų dribsnių

Šis traškių sparnelių receptas patikrintas ilgus metus. Visi, kas jų paragauja, lieka sužavėti ir prašo recepto.

Daugelis sako, kad jie net skanesni, nei KFC. Sparneliai padengti traškia plutele išorėje, o viduje lieka neįtikėtinai sultingi. Viskas dėl apvoliojimo, kuris susideda iš 2 paprastų produktų. Tačiau jame nėra nei kiaušinių, nei kukurūzų dribsnių.

Marinuoti sparnelius galima su bet kokiais prieskoniais ir žolelėmis pagal skonį, bet kokiuose marinatuose. Jei norite padaryti juos aštrius, dėkite maltų aštriųjų pipirų. Tai skonio reikalas. Aš marinuoju su svogūnu, maltais pipirais, šašlykų prieskoniais ir druska (dar pilu truputį vandens).

Marinuojame 1 val. Apvoliojimui į dubenį beriame miltus ir krakmolą proporcija 5:1 (pas mane 2,5 stiklinės miltų ir 0,5 stiklinės krakmolo). Spalvai dar beriame saldžiosios paprikos (1 arbatinį šaukštelį). Imame aukščiausios
rūšies miltus, krakmolą geriau imti kukurūzų. Jei bulvių, tai tik geros kokybės.

Sparnelius išimame iš marinato, nesausiname ir dedame į miltų bei krakmolo mišinį. Patogumui ruošiu
partijomis po 8 vnt, bet galima ir daugiau.

Permaišome ranka, kad pabarstai pilnai padengtų sparnelius.

Truputį nupurtome miltus ir sudedame sparnelius į kiaurasamtį.

Panardiname į paprastą šaltą vandenį ir laikome apie 10 sekundžių.

Paskui vėl dedame sparnelius į pabarstus.

Gerai permaišome, kad pabarstai pilnai padengtų sparnelius. Truputį nupurtome ir dedame į lėkštę.

Dedame sparnelius į įkaitintą rafinuotą aliejų (pas mane 1 l) ir kepame ant vidutinės ugnies, periodiškai pamaišydami, 10-12 min. Kuo didesni sparneliai, tuo daugiau laiko prireiks. Kai jie bus gatavi, iškils į paviršių ir bus padengti gelsvai rusva plutele.

Sparnelius perkeliame ant popierinių rankšluosčių ir gaminame sekančią partiją. Dėl dvigubo apvoliojimo (pabarstai-vanduo-pabarstai) sparneliai pasidengia gruoblėta plutele (primena kukurūzų dribsnius). Dėl krakmolo plutelė gaunasi plona ir labai traški, traškumas išlieka ilgam. Be krakmolo sparnelių traškumas lieka tik kelias minutes, o paskui suminkštėja.

Dėl pabarstų,kurie pilnai padengia sparnelius, mėsa viduje gaunasi labai sultinga. Tai neįtikėtinai traškūs, gražūs, aromatingi ir skanūs sparneliai.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page