Receptai
Kaip aš greitai ir paprastai ruošiu trumpai raugintus agurkėlius, nuo kurių neįmanoma atsitraukti. Mano patikrintas traškių agurkėlių receptas
Produktai:
- 1,5 l stiklainiui
- agurkai 500-600 g
- krapai, pageidautina su skėtukais – 50-60 g
- druska – 1 valgomasis šaukštas su kaupu
- kvapieji pipirai – 3 žirneliai
- česnakas – 6 vidutinės skiltelės
- verdantis vanduo – 250 ml, likęs šaltas
Paruošimas:
Agurkus, krapus gerai nuplaunu po tekančiu vandeniu. Paskui pusę krapų dedu į 1,5 l stiklainio dugną.
Stiklainis būtinai turi būti švariai išplautas.
Taip pat į stiklainio dugną dedu 3 išilgai per pusę perpjautas česnako skilteles, druską ir kvapiuosius pipirus.
Galima dėti garstyčių ar kalendros, bet tai mėgėjams, mums patinka būtent taip. O dar kai prinoksta naminiai pipiriukai, dedu jų, irgi labai skaniai gaunasi.
Visus ingredientus (česnaką, krapus, kvapiuosius pipirus, druską) užpilu verdančiu vandeniu, permaišau, kad ištirptų druska, leidžiu pastovėti apie 1-2 min. Paskui nupjaustau kiekvieno agurko galiukus ir dedu į stiklainį. Jei agurkas didelis, daliju jį į 2 dalis.
Ant agurkų dedu likusius krapus ir dar 3 česnako skilteles, užpilu šaltu vandeniu iš čiaupo. Pas mus vanduo be priemaišų, iš filtro.
Jei tokio neturite, geriau užpilti virintu, tačiau pakankamai šaltu vandeniu (atšaldyti šaldytuve). Dabar stiklainį užsuku dangteliu ir dedu į šaldytuvą.