Receptai
Neįprastas desertas kokoso ir šokolado mėgėjams. Net pirštelius apsilaižysi
Neįtikėtinai skanus ir švelnus desertas pakerės net tikrus gurmanus. Kokoso natos šiame kepinyje
sėkmingai dera su šokoladu. Paragavę tokio kepinio vieną kartą, būtinai norėsite pasigaminti dar.
Ingredientai:
– šiltas pienas – 200 ml
– jogurtas – 125 g
– aliejus be kvapo – 100 ml
– cukrus – 3 arbatiniai šaukšteliai su kaupu
– druska – žiupsnis
– šviežios mielės – 13 g
– kakava – 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
– miltai – 465 g
– kokoso drožlės – 180 g
– sutirštintas pienas – 380 g
– šokoladas papuošimui
Į gerai pašildytą pieną dedame jogurtą. Ten pat pilame aliejų, beriame druską, cukrų ir mieles, o paskui
viską suplakame iki vienalytės masės šluotele. Beriame kakavą ir dar kartą permaišome, paskui suberiame miltus ir užmaišome tešlą. Tešla gaunasi minkšta, blizgi, nelimpanti prie rankų. Uždengiame ją ir duodame laiko pakilti 2 kartus.
Paminkome tešlą, dalijame dalimis ir formuojame „pagrandukus“.
Kokoso drožles sumaišome su sutirštintu pienu ir permaišome iki vienalytės masės.
Iš kokosų mišinio formuojame rutuliukus pagal ruošinių skaičių. Kiekvieną tešlos porciją išplojame į
nedidelį paplotį, vidun dedame kokosų įdarą ir užspaudžiame. Suteikiame ruošiniams apvalią formą.
Dedame rutuliukus su įdaru į kepimo formą, uždengiame ir leidžiame pastovėti 10-15 min.
Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 20-25 min.
Šiek tiek ataušusį desertą puošiame šokoladu ir kokosų drožlėmis, o paskui patiekiame.