Receptai

Skaniausias pyragas su kopūstais pagal ypatingą receptą

Ingredientai:

  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 400 g kopūstų
  • druska, pipirai – pagal skonį

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis

Paruošimo būdas:

  1. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Apkepame, kol atsiras gelsva plutelė.
  2. Pjaustome kopūstus, sūdome, spaudžiame rankomis, kol susidarys sultys.
  3. Sutarkuojame morką stambia trintuve. Dedame ją į keptuvę prie svogūnų.
  4. Troškiname morkas apie 7 min.
  5. Paskui į keptuvę dedame kopūstus.
  6. Kai kopūstai bus gatavi, beriame ant jų arbatinį šaukštelį cukraus ir išmaišome.
  7. Kopūstus gaminame tol, kol juose neliks jokio skysčio.
  8. Paruošiame miltus, beriame į juos pusę arbatinio šaukštelio druskos, pusę valgomojo šaukšto cukraus ir kepimo miltelius.
  9. Sutriname sviestą ar margariną su miltais. Geriau imti sviestą iš šaldytuvo. Galima trinti rankomis, kad susidarytų vienalyčiai trupiniai.
  10. Į tešla mušame kiaušinį, užmaišome.
  11. Dedame tešlą į maišelį ir patalpiname ją šaldytuve maždaug valandai.
  12. Paminkome tešlą. Dalijame ją į 2 dalis. Viena turi būti truputį didesnė, kita – mažesnė.
  13. Didesnę dalį paskirstome formoje.
  14. Pakeliame bortelius.
  15. Kopūstus dedame į formą ant tešlos.
  16. Antrą pyrago dalį iškočiojame, dalijame į 4 dalis ir dedame į formą.
  17. Kraštai turi liestis su tešla.
  18. Užlipdome kraštus ir pašauname į orkaitę.
  19. Kepame 180 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Likus dešimčiai minučių iki pabaigos pyragą sutepame tryniu.
  20. Išimame iš orkaitės ir leidžiame ataušti.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page