Receptai
Dabar kopūstus ruošiame tik taip: skanu, paprasta, efektinga
Jums prireiks:
– druska ir prieskoniai – pagal skonį
– jaunas kopūstas – 1 vnt
– mėsos faršas – 400 g
– aliejus
– svogūnas – 1 vnt
– morka – 1 vnt
– sūris – 40 g
Pradžiai jauną kopūstą reikia truputį apvirti, kad vėliau nepergyventume dėl jo gatavumo. Pasūdome vandenį ir dedame kopūstą virti apie 20 min.
Tuo metu pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, morką stambiai sutarkuojame ir viską dedame kepti keptuvėje kol pagels.
Į faršą dedame norimus prieskonius, druskos ir pipirų pagal skonį, o taip pat keptas morkas su svogūnais. Viską gerai permaišome.
Virtam kopūstui leidžiame truputį ataušti, o paskui gūžę supjaustome segmentais, palikdami maždaug 1 cm iki apačios. Gautas „knygutes“ įdarome faršu.
Truputį paspaudžiame kopūstą su įdaru, kad jis gautųsi kompaktiškesnis . Pašauname farširuotą kopūstą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių maždaug 40 min.
Paskui išimame jį iš orkaitės ir pabarstome tarkuotu sūriu, grąžiname patiekalą į orkaitę dar 5 min, kad sūris išsilydytų. Dabar viskas, galima patiekti!