Receptai
Farširuoti aguročiai kaip balandėliai: skanūs ir sultingi. Sveikas ir skanus vakarienės receptas
Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:
– aguročiai 4 vnt
– faršas 250 g
– svogūnas 1 vnt
– žalumynai
– ryžiai 4 arbatiniai šaukšteliai
– aliejus 2 valgomieji šaukštai
– druska, pipirai , prieskoniai, kalendra
– pomidorų pasta 1,5 valgomojo šaukšto
– verdantis vanduo 300 ml
– vyšniniai pomidorai 8 vnt
– miltai 100 g
– kepimo milteliai 0,5 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai 2 vnt
– aliejus 80 ml
Paruošimo procesas
Aguročius pjaustome apie 5 cm ilgio gabalėliais. Vidurį išimame peiliu ar arbatiniu šaukšteliu, kad gautųsi
puodeliai.
Faršą sumaišome su smulkiai pjaustytu svogūnu, prieskoniais, druska, žalumynais.
Pomidorų pastą skiedžiame vandeniu, sūdome, beriame pipirų, prieskonių ir Provanso žolelių.
Aguročių puodelius įdarome faršu ir dedame į kepimo formą, suteptą aliejumi.
Viršuje dedame pomidorų puseles.
Užpilame padažu aguročius, uždengiame formą folija ir pašauname į orkaitę.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Aguročių minkštimą sutriname blenderiu su žalumynais, dedame miltus, kiaušinius, druską ir pipirus,
Provanso žoleles ir permaišome masę.
Kepame aguročių blynelius aliejuje.
Patiekiame farširuotus aguročius su blyneliais. Štai taip paprastai jūs gaunate skanią, sočią vakarienę iš
naudingų daržovių su mėsa.