Receptai
Gaminame aromatingą nevirtą braškių uogienę
Gaminti braškių uogienę žiemai neverdant uogų labai paprasta: sumaišome su cukrumi, sutriname
(šakute ar blenderiu) ir užšaldome.
Ingredientai
- braškės – 1200 g
- cukrus – 1200 g
Paruošimas:
Nuplauname braškes ir pašaliname uodegėles.
Uogos dedamos į indą plačiu dugnu ir apiberiamos cukrumi, kad pilnai padengtų.
Atsargiai permaišykite braškes su cukrumi ir palikite vėsioje vietoje 2 val.
Paskui mes blenderiu ar šakute paversime sirupą su braškėmis į nevirtą braškių uogienę.
Uogienės konsistenciją kontroliuokite savarankiškai. Man patinka ne per daug pertrinta, o kad vietomis jaustųsi braškių minkštimas.
Greita nevirta braškių uogienė gatava, ragaukite!
2-3 dienas ji, žinoma, pastovės šaldytuve, bet jei norėsite išsaugoti ją ilgam – užšaldykite plastikiniuose indeliuose.