Receptai

Tortas “Skruzdėlynas“. Sumaišei ir šedevras ant tavo stalo!

Ingredientai:

  • cukrus 190 g
  • vanduo 240 ml
  • sviestas 40 g
  • kvietiniai miltai 150 g
  • kepimo milteliai 150 g
  • sutirštintas pienas 180 ml
  • kiaušiniai 6 vnt
  • vanilinis sirupas 2 arbatiniai šaukšteliai

Paruošimas:

Suberkite cukrų į sausą storasienį puodą ir dėkite ant nedidelės ugnies. Maišykite kol taps medaus atspalvio, bet neperlaikykite, kadangi karstelės.

Atsargiai supilkite į puodą karštą vandenį. Būkite atsargūs, įkaitintas cukrus gali taškytis ir jus apdeginti. Dėkite sviestą, permaišykite ir nuimkite karamelę nuo ugnies.

Suplakite kiaušinius su sutirštintu pienu ir vaniliniu sirupu. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Paskui supilkite ataušusią karamelę ir permaišykite iki vienalytės masės.

Stačiakampę formą užtieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Uždenkite formą maistine plėvele ir palikite valandai. Nepraleiskite šio žingsnio, kitaip jūs negausite reikiamos papločio struktūros.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite pyragą 60-70 min. Patikrinkite gatavumą mediniu iešmeliu. Išjunkite orkaitę ir palikite joje tortą 10 min. Paskui atidarykite dureles ir palaukite dar 10-15 min.

Related Articles

You cannot copy content of this page