Receptai

Dešros daugiau neperku! Mėsos asorti šventei ir kasdienai. Skaniau nesugalvosi!

Skaniau nesugalvosi!

Ingredientai:

– Kiaulienos mentė – 1-1,5 kg
– Alyvų aliejus pagal skonį
– Druska pagal skonį
– Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
– Šalavijas – 2 valg.šaukštai
– Rozmarinas – 2 valg.šaukštai
– Apelsino žievelė – 3 valg.šaukštai
– Česnakas – 6 skiltelės
– Krapų sėklos – 2 valg.šaukštai

Paruošimas:

1. Paimkite kiaulienos mentę. Nuplaukite po vandens srove. Padarykite vieną gilią įpjovą kelių centimetrų iki krašto atstumu.

2. Išverskite ją per įpjovą. Padarykite gilią įpjovą paraleliai stalui.

3. Paskui darykite skersas įpjovas ten, kur gabalas dar storas. Tai reikalinga, kad mėsa geriau pasimarinuotų.

4. Sutepkite ruošinį alyvų aliejumi. Būtinai pasūdykite jį.

5. Pabarstykite pipirais, krapų sėklomis, smulkintu rozmarinu, o taip pat šalaviju. Susmulkinkite česnaką. Pabarstykite mėsą juo ir apelsino žievele.

6. Dabar kruopščiai susukite tvirtą vyniotinį.


7. Pabarstykite druska ir likusiais prieskoniais susuktą vyniotinį.


8. Suriškite jį virvele ir dėkite į šaldytuvą. Palikite jį ten 3-4 val. Idealus variantas – per naktį.

9. Nustatykite orkaitės temperatūrą 230 laipsnių. Sutepkite kepimo formą alyvų aliejumi. Taip pat apšlakstykite aliejumi ir pačią mėsą. Dėkite į orkaitę 20 min. Po to sumažinkite temperatūrą iki 120 laipsnių ir kepkite dar 60 min.


10. Uždenkite vyniotinį folija dar 10 min.

Viskas!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page